szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az árucímkék értelmezése még a jól informált vásárlók körében is nehézségeket okozhat – írja a Majomkenyér blog.

Elég parányi az esélye annak, hogy mi fogyasztók tökéletesen tisztába legyünk azzal, hogy a megvásárolt élelmiszer mit tartalmaz, és általuk milyen összetevőből mennyit juttatunk be szervezetünkbe. Olvassunk utána, tegyünk „tanulmányi utat” bioboltokba, jegyzeteljünk és nyomozzunk, de az allergiások számára megnyugvást a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank, illetve különböző speciális társaságok, érdekképviseletek adatai és terméklistái nyújthatnak.

Minimum három problémával szembesülhetünk a címkék olvasása kapcsán. Ha kíváncsi a részletekre, látogasson el a blogra, kattintson!

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!