szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kaliforniai egyetem professzora megcáfolta, hogy a sör különb lenne a többi alkoholnál hízás szempontjából.

Ha ugyanannyi bort innánk, mint sört, akkor borhasnak hívnák. Így magyarázta Charles Bamforth a sörhassal kapcsolatos mítoszt. A élelmezés-tudományi professzor a habos italt vette górcső alá, hogy megvizsgálja, van-e valamilyen különleges összetevője a sörnek, ami a "beles" alkat kialakulásához vezet.  Arra jutott, hogy nem különb ez az alkohol sem a többinél, csupán mivel az adagolása más, mint a bornak, vagy a tömény italoknak, ezért híznak meg a sörfogyasztók könnyebben - írja a Time magazin. "Minden alkoholos italban az alkohol a legtöbb kalória forrása" - így Bamforth.

AFP / Eric Feferberg
Tehát, ha szeretjük a sört, viszont nem akarunk elhízni, kérjük a legkisebb pohárban, és ne korsószámra öntsük magunkba.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!