szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új orvosi műszerekkel és informatikai rendszerrel gyarapodhat ősszel a Zala Megyei Kórház intenzív újszülött részlege.

Kíméletes lélegeztető gépekkel, multifunkciós monitorokkal, inkubátorokkal, valamint infúziós pumpákkal és digitális képalkotást elősegítő diagnosztikus eszközökkel bővítik az osztály eszközparkját.

Megújulnak a kórtermek is, így összességében jelentősen segíti a projektfejlesztés a Keszthely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg és Marcali térségét ellátó intézményben az extrém kis súlyú koraszülöttek és a súlyos állapotú újszülöttek gyógyítását, gyógyulását.

A zalaegerszegi kórház perinatális intenzív centrumának fejlesztésére szolgáló projekt költségvetése 189 millió forint, amelyhez a 10 százalékos önerőt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség biztosítja. A beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatással valósítják meg.

A közbeszerzési eljárás után ősszel elkezdődhet az új orvosi műszerek és az új informatikai rendszer beüzemelése a Zala Megyei Kórházban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!