HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Amit a tapasztaltak tudnak, azt vizsgálat is bizonyította.

A meditáció és a sport jótékony hatásai közismertek, az amerikai Rutgers Egyetem kutatása pedig feltárta, hogy az együttes mentális és testi tréning már két hónap alatt érdemben enyhítheti a depressziós tüneteket.

Brandon Alderman és Tracey Shors 22 klinikai depresszióval küzdő és 30 egészséges diákot toborzott az egyetemről, akik nyolc héten át, hetente kétszer gyakorolták a meditáció fókuszált figyelmet fejlesztő típusát és aerob edzést végeztek (szobabiciklin vagy futópadon) fél-fél órában.

A program végeztével valamennyien szorongáscsökkenésről számoltak be. A jelek szerint a kombinált módszer segített a depressziós diákok negatív gondolatainak megfékezésében.

A kutatást súlyos szorongásos és depressziós tünetekkel élő, korábban hajléktalan anyákkal is megismételték, akik a tréning kezdetekor rehabilitációs otthonban laktak.

Ők szintén a lelki panaszok enyhüléséről, valamint motivációnövekedésről számoltak be. Ráadásul képessé váltak pozitívabban szemlélni az életüket.

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban olvashat, amely lelkünk sötét és napos oldalával foglalkozik.

Fizessen elő a magazinra, most sokféle kedvezmény várja.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!