HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Az idei Design Hét Budapest fesztiválon az érdeklődők a HVG Extra Pszichológia címlapjaival is találkozhatnak: külön kiállítás nyílik belőlük.

Október 4–13. között immár tizenhatodik alkalommal várja vendégeit az ingyenes Design Hét Budapest fesztivál, melynek fő célja a szemléletformáláson túl a tervezők és vállalkozások közötti együttműködések ösztönzése és ezáltal a hazai design-ökoszisztéma gazdasági szerepének erősítése.

Magyarország legnagyobb designeseményének idén a pszichológiából ismerős FLOW (azaz áramlat) lesz a témája, és díszvendégei a három balti ország.

Társadalmi felelősségvállalás plusz élvezet

A Design Hét Budapest-programok célja kettős: egyrészt szeretnék megkönnyíteni a gazdasági döntéshozók és designerek közötti kapcsolatteremtést, valamint elősegíteni a designerek szerves integrálódását a vállalkozói közegbe, másrészt szeretnék a nagyközönség számára minél több programon keresztül megtapasztalhatóvá tenni, hogy a design alkalmazása az életünket gazdagító élmény.

Ennek érdekében számos közösségépítő eseményre kerül sor a fővárosban és több vidéki városban: lesznek workshopok, gyermekprogramok, társadalmi felelősségvállalásról szóló események, networking programok, kerekasztal-beszélgetések és designjóga is. Visszatérnek a Design Hét Budapest állandó programelemei is: a designerek műhelyeibe betekintést engedő Nyitott Stúdiók, a város érdekes helyszíneire kalauzoló Design Túrák és például az idén negyven éve alapított Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadása.

Háromdimenziós címlapok

Az idei programsorozat érdekessége, hogy külön kiállításon mutatkoznak be a HVG Extra Pszichológia magazin címlapjai, melyek keletkezéstörténetével is megismerkedhetnek a látogatók. Németh Imre grafikusművész immár negyedik éve készít a borítókhoz egyedi maketteket, elsősorban papírból.

A Három Holló kávéházban október 6­–13. között bemutatott kiállításán ezeket mutatja meg, méghozzá eredeti, háromdimenziós formájukban. Az október 6-án 17 órakor rendezett kiállításmegnyitón Szörnyi Krisztina, a magazin főszerkesztője és Németh Imre mesélnek a címlapok készítésének kulisszatitkairól, és Rutkai Bori képzőművész, énekes, zenész mondja el dalban, zenével, hogy mi jut eszébe ezekről az egyedi makettekről.

A HVG Extra Pszichológia magazin címlapkiállításáról itt talál infókat.

Részletes programleírást a Design Hétről itt talál. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!