Hogyan ismerjük fel a problémás főnököt? 5 tipp

Hogyan ismerjük fel a problémás főnököt? 5 tipp

Utolsó frissítés:

HVG Extra Pszichológia Szerző:

HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Amikor új munkahelyre kerülünk, érdemes nyitva tartani a szemünket.

1. Ne tévesszen meg bennünket a sima modor, a nagy szavak. Kizárólag azt figyeljük meg, hogyan viselkedik a különböző helyzetekben.

2. Hangulatingadozás-barométer. A gyakori és nagy ingadozások, különösképpen az indokolatlan hangulatváltozások neurotikus hajlamra utalnak. Az ilyen vezetővel nem mindig könnyű együtt dolgozni.

3. Személyiségünk rejtett oldala legtöbbször csak szélsőséges helyzetekben válik láthatóvá. Hogyan reagál vezetőnk a stresszre, a konfliktusokra? Megőrzi-e nyugalmát, képes-e a sérelmeken felülemelkedni?

4. Fontos jelzés, lehet-e a vezetőnkkel őszintén kommunikálni, esetleg neki nem tetsző visszajelzést adni, anélkül, hogy retorzió érne bennünket. A problémás emberek nehezen kezelnek bármilyen negatív visszajelzést.

5. Frissítsük az életrajzunkat. Ha a főnökünk megalázó helyzetbe hozza bármelyik kollégánkat, nagy a valószínűsége, hogy hamarosan ránk is sor kerül.

Léder László pszichológus, tréner

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban, melyben életkedvvel, rezilienciával foglalkozunk. Keresse az újságosoknál vagy rendelje meg!

Nézze meg előfizetési ajánlatainkat, amelyekben HVG Könyvet kap a HVG Extra Pszichológia magazin mellé.
 

Hozzászólások