HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Sokkal több mindenre jó a nők számára kifejlesztett táncterápia, mint gondolná.

Miként segíthet a táncterápia női erőforrásaink kiteljesedésében?
Hogyan oldhatóak fel testünkben hordozott blokkjaink?
Mi kell ahhoz, hogy rátaláljunk saját vágyainkra es szükségleteinkre, és felszabadultan megélhessük őket?
Hogyan segít a csoportterápia kapcsolati mintáink feltérképezésében és új reakcióminták tanulásában?

A következő – ingyenes és online – HVG Extra Pszichológia Szalonban többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ.

A táncterápia nemcsak énerősítő, hanem feltáró hatású is. Az archaikus, ősi kapcsolódás önmagunkhoz közelebb visz olyan érzésekhez, amelyek mélyen eltemetve rejtőznek bennünk, és a szavak szintjén kevésbé hozzáférhetők. Segít, hogy ne csak azt a „szépséget” lássuk, amelyre megtanítottak minket, és ne csak azokat az érzéseket merjük megélni, amelyek mások által elfogadottak.

Jarovinszkij Vera tanácsadó szakpszichológus, integrált kifejezés- és táncterapeuta, aki kortárs táncos múltja után, közel húsz éve vezet táncterápiás csoportokat és műhelyeket. A szalonbeszélgetés során Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője kérdezi terápiás tapasztalatairól és A terapeuta esetei sorozatban megjelent, Női körben - Útkeresés és önismeret a táncterápia segítségével című, új könyvéről.

Időpont: 2020. szeptember 9., szerda 18:00
Az élő online beszélgetést zárt Facebook-csoportban lehet majd követni, amelynek során kérdéseket is fel lehet tenni a szakembernek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet megtenni.

Jarovinszkij Vera tanácsadó szakpszichológus, kiképző integrált kifejezés- és táncterapeuta, család- és párterapeuta-jelölt. Közel húsz éve vezet táncterápiás csoportokat, tart hazai konferenciákon táncterápiás műhelyeket. 2011-ben érdeklődése a női témájú mozgáscsoportok vezetése felé fordult. Gyermekpszichológusként családoknak, kamaszoknak tart tanácsadást a zuglói Pedagógiai Szakszolgálatnál, magánpraxisában felnőtt klienseket fogad. 1995 és 2010 között táncosként a hazai kortárs táncszínház meghatározó együtteseivel és rendezőivel dolgozott, többek között a Dream Team Színházzal, a Tünet Együttessel és Ladjánszki Mártával.

Fizessen elő a HVG Extra Pszichológia magazinra, most sokféle kedvezmény várja. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán a Reutersnek: Néhány dologban elég makacsok vagyunk

Orbán a Reutersnek: Néhány dologban elég makacsok vagyunk

Az ország 18 kórházából irányítják át a szakembereket a fővárosi Covid-centrumokba

Az ország 18 kórházából irányítják át a szakembereket a fővárosi Covid-centrumokba

Marad az őszi idő a hétvégén

Marad az őszi idő a hétvégén