HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Az elmúlt és a mostani időszak ráirányítja a figyelmünket arra, vajon mennyire érezzük magunkat szabadnak.

„A külső szabadságfokok egy csapásra illúzióvá váltak” – írja a legújabb HVG Extra Pszichológia magazin beköszöntőjében Szörnyi Krisztina főszerkesztő, utalva a korlátozásokra, amelyek továbbra is meghatározzák a mozgásterünket.

De amúgy is, eltekintve e mentálisan is nehéz időszaktól, sokszor „úgy érezzük, béklyóba kötnek a feladataink, a kötelezettségek, az emberek, akik körülvesznek bennünket.” Hogyan tudjuk megtalálni a szabadságot, a felszabadulást? Lehetséges ez a felnőtt élet taposómalmában, amelyben egymást követik a dolgaink, amiket el kell intéznünk?

Rendelje meg online!
©

Legújabb lapszámunkat a szabadság témájának szenteltük, és többek között e kérdésekre keressük a válaszokat. Akkor vagyunk szabadok, ha vállaljuk a sebezhetőségünket – írja Pálinkás-Panyi Anna pszichológus cikkében. Kenyeres András business couch, tréner szerint a szabadsághoz vezető út elején ki kell törnünk a tanult tehetetlenség csapdájából – ehhez ad tippeket.

Egy párkapcsolat börtön, vagy akkor vagyunk igazán szabadok, ha kapcsolatban élünk? – elemzi Makai Gábor pszichológus a kérdést írásában. Sok ember számára – érthető módon – rejtély, hogyan hat a pszichoterápia. Kapitány-Fövény Máté pszichológus megmutatja, pontosan hogyan szabadít fel, ha a terápiában hangosan kimondjuk a lelkünkben rejtőző érzéseket.

A szabadság témájával nemcsak nyomtatott lapunkban, de nemrég startolt YouTube-csatornánkon és a podcast-oldalunkon is találkozhat mostanában.

Van mondanivalója a szabadságról? Van egy története, hosszabb gondolata róla? Írja meg nekünk! A legjobb írásokat jutalmazzuk, és megjelentetjük a HVG Extra Pszichológia magazin új blogján. Címünk: [email protected]

Fizessen elő a HVG Extra Pszichológia magazinra, most sokféle kedvezmény várja.

 


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!