HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Így tud segíteni a pszichológus a párkapcsolati és családi viharokban.

Hogyan tudunk újra és újra egymásra hangolódni, és megtanulni őszintén kifejezni a szükségleteinket? Miként hatnak a titkok a kapcsolatainkra, hogyan lehet konstruktívan megbeszélni a problémákat, kimondani és kimutatni a valódi érzéseinket úgy, hogy ne veszekedés vagy kritizálás legyen a vége? Hogyan tud segíteni a pár- és családterapeuta?

A terapeuta esetei sorozat két könyve – egy párkapcsolati és egy családterápiás eset – kapcsán a következő ingyenes, online HVG Extra Pszichológia Szalonban beszélgetünk a pszichológus, családterapeuta szerzőkkel, Megyeri Zsuzsannával és Hajdu Judittal.

A Gyere közelebb című kötet egy örökösen vitatkozó, valaha szeretetteljes pár útját mutatja be az eltávolodástól az újra egymásra tálalásig, miközben megismerkedhetünk az érzelemfókuszú terápiás módszerrel is.

A Családi titok azt meséli el, hogyan ássa alá a bizalmat anya és fia között, amikor egy éveken át őrzött titok napfényre kerül, és hogyan tudnak végül mégis újra megbízni egymásban. A történeten keresztül a narratív terápiás megközelítésről is képet kaphatunk.

Házigazda: Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője

Vendégek: Megyeri Zsuzsanna pszichológus, családterapeuta, Metamorphoses meseterapeuta, újságíró és Hajdu Judit pszichológus, családterapeuta, gyermek-pszichodramatista, kriminológus

Időpont: 2021. május 25., 18:00-19:30

Az ingyenes online beszélgetést a HVG Extra Pszichológia Szalon zárt Facebook-csoportjában követheti majd, amelynek során kérdéseket tehet fel. A beszélgetésről készült videó a csoportban több hétig fennmarad, később is visszanézhető lesz. Az esemény Facebook-oldala itt található. Regisztráció itt.

©

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban találhat, amelyben a külső-belső szabadsággal foglalkozunk.

Fizessen elő a magazinra, most sokféle kedvezmény várja.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!