HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Tüneteink hátterében néha több generáción átívelő, feldolgozatlan veszteségek, esetleg családi titkok, hazugságok állhatnak.

Hogyan hat az életünkre a felmenőink sorsa? Miként befolyásolják a következő nemzedékek kapcsolatait a 20. század történelmi traumái? Hogyan tudunk a gyógyulás útjára lépni?

Pánik, kínzó féltékenység, önfeladás, súlyos balesetek – van, amikor elakadásainkra, a mindennapi problémákra, megrázó életeseményeinkre nem találunk magyarázatot a saját múltunkban. Tüneteink hátterében ilyenkor több generáción átívelő, feldolgozatlan traumák, veszteségek, esetleg családi titkok, hazugságok állhatnak.

Rendelje meg online!

De a családfa és a családtörténet kincsesbánya is, hiszen az elődöktől érdemeket, felhatalmazást, tehetséget, áldást, erőt, erőforrásokat is kapunk bőséggel, amelyek ellensúlyozhatják a romboló erőket.

A következő HVG Extra Pszichológia Szalonban transzgenerációs szemléletű, elismert szakemberekkel, Dr. Koltai Máriával és Dr. Kőváry Zoltánnal arról beszélgetünk, hogyan tudjuk feldolgozni az előző generációk feldolgozatlan veszteségeit, és felfedezni a felmenőinktől kapott erőforrásokat és értékeket, hogy aztán kezünkbe vehessük a saját életünk alakítását.

Házigazda: Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője

Időpont: 2021. június 8., 17:00-18:30

Változás: Az esemény online és ingyenes lesz.

Az esemény FB-oldala itt található.

©

Dr. Koltai Mária neurológus, pszichiáter, addiktológus, pszichoterapeuta szakorvos, szupervizor, a Pécsi Tudományegyetem PhD doktori iskolájában egyetemi oktató, és magánpraxisban fogad klienseket. A transzgenerációs családi törvényszerűségek, azok pszichiátriai, kapcsolati pszichológiai, családterápiás és tágabb művészeti, irodalmi határterülete a kiemelt érdeklődési területe. A DREAM és a Családterápiás Egyesület kiképző terapeutája. A Transzgenerációs történetek című könyv és a HVG Extra Pszichológia magazin egyik szerzője, a Pszichoterápia folyóirat szerkesztőbizottsági tagja, számos közlemény és könyvfejezet szerzője, hazai és nemzetközi konferenciák előadója.

Dr. Kőváry Zoltán klinikai szakpszichológus, az ELTE Pszichológiai Intézetének docense, egzisztenciális szemléletű tanácsadó (SFTR), bölcsész. Az oktatás mellett kliensekkel is foglalkozik. A kreativitás, a pszichobiográfia és az egzisztenciális pszichológia területét kutatja, egy-egy művész vagy tudós alkotótevékenységének és élettörténetének összefüggéseit keresi, e tárgykörben több könyvet és cikket is publikált. A HVG Extra Pszichológia magazin szerzője, a The Trousers rockzenekar gitáros-énekes alapító tagja.

A most megjelent Transzgenerációs történetek című könyvről itt talál infókat.

A legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban a transzgenerációs hatással foglalkozunk.

Fizessen elő a magazinra, most sokféle kedvezmény várja.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!