Nagy botrányt kavart az amerikai Radar magazin szeptemberi címlap kreációja a félmeztelen Harry hercegről. A képen a királyi sarj hanyag eleganciával, bokszer alsóban pózol egy trónon. Teljes volt a sokk az udvarban és az angol közvélemény sem volt elragadtatva. Ráadásul a képhez társuló cikk ugyancsak kitárulkozóan fogalmaz, és nem éppen pozitív megvilágításban ecseteli Harry kicsapongó szokásait.

A magazin szerint a királyi család fekete báránya nem csak az udvarnak okoz fejfájást. Harry zűrös magánélete most már annak annak a katonai elit osztagnak, a Blues and Royals-nak is szúrja a szemét, ahol a herceg hivatalos beosztásban van. Harry ugyanis egy vad alkohollal, drogokkal és paparazzókkal megrakott éjszakai parti sorozattal „vágott vissza”, amikor az osztag parancsnoka úgy döntött, nem engedi a herceget Irakba. A döntés azután született, miután a Herceg fejére fél milliódollárt tűzött ki az Al Kaida.

Azon az estén amikor Harry osztaga felszállt az Irakba tartó katonai repülőgépre, a herceg a drogtanyaként elhíresült Syndicate nevezetű bristoli bárban táncolta át az éjszakát. Testőrei az éjszaka nagy részét azzal töltötték, hogy távol tartották a kábítószert áruló neppereket és a paparazzókat a fiútól.

Harry testőreinek amúgy ez az extra munkakör nem újdonság, szinte állandó feladatuk, hogy a herceget kimentsék a kínosabbnál kínosabb helyzetekből. Harry törzshelye, a londoni Boujis bár előtt (és mögött) rengeteg kompromittáló fotó készült már, és nem egy paparazzo csatajelenet zajlott le annak ellenére, hogy a herceg Don Corleone módra, a hátsó ajtón át érkezik és távozik a klubból. A lesifotósok onnan kapnak szimatot, hogy mikor, és hol tartózkodik Harry, hogy a herceg ivó cimborái a rendes bejáratot használják, fizetniük ugyan nekik sem kell, inkább állandóan cserélődő jelszókreációkkal engedik be őket az ajtónál.
Az udvar nem engedheti meg magának, hogy a sajtóhoz bármi is kiszivárogjon a herceg és a barátainak a bulizási, alkohol és drogfogyasztási szokásairól. Harry már így is a pletyka lapok napi témája. A Radar még a fű és az alkohol miatti elvonókúráját is megszellőztette. Emellett az, hogy Harry minden lépése publikálva van, egy rémálom biztonsági szempontból is, hiszen könnyű célpont a terroristáknak, akik felvették listájukra azokat a szórakozóhelyeket, ahol a herceg rendszeresen mutatkozik.  

Az egyre tornyosuló kritikák miatt Erzsébet királynő felfogadta Paddy Harversont az ünnepelt PR gurut, akinek az a feladata, hogy a vad életű Piszkos Harry imázst, felpuhítsa és hétköznapi átlagembereket varázsoljon a hercegekből (a PR kampány a sokkal szolidabb trónörököst, Vilmost is érinti). A fiúk már át is estek egy – az amerikai közönség számára tervezett - interjúsorozaton, amiben kiemelt szerepet kapott a hétköznapiasságuk és szolidságuk.
 
A júliusi, hat órás Diana emlékkoncert ugyancsak jó alkalom volt arra, hogy Harryt ismét „megkedveltesse” a közvéleménnyel. A hercegek által az édesanyjuk emlékére rendezett koncert ugyan elég sok kritikát kapott, főleg a P Diddy által tervezett mega afterparti a koncert után, ami egyáltalán nem illett az alkalomhoz.  Ennek ellenére Harry megállta, hogy egyetlen uncia alkoholt se fogyasszon az eseménysorozat alatt, és ez nála tényleg akkora dolog, hogy még szegény Dianát is biztosan büszkeségre késztette volna.

Ennek ellenére a királyi család környezete szkeptikus maradt Harry népszerűségnövelő kampányát illetően. Robert Jobson a népszerű Evening Standard napilap udvari tudósítója szerint „minden alkalommal amikor Harry tesz két lépést a pozitív megítélés felé, az egyénisége három lépéssel visszahúzza”.
 Amíg pedig Harry okot szolgáltat arra, hogy a pletykalapok csámcsogjanak rajta, addig a herceg mindig egy fájdalmas furunkulus lesz a királyi ülepen.

A Radar címlap természetesen hamis (Harry soha nem hordana ilyen ronda és olcsó anyagból készült alsó nadrágot). A herceg fejét egy modell testéhez másolták, de a Radar úgy gondolta nem jár származásból kifolyólag érintethetetlenség annak, aki a származásához méltatlanul, és kiváltságos élete ellenére is folyamatosan okot ad arra, hogy a negatív értelemben beszéljenek róla.

Krisztina O'Brien

Az eredeti cikk itt olvasható!

MTI Shake

Harry herceg részegen megtámadott egy fotóst

Tökrészegen támadt rá egy fotósra Londonban a brit trónörökös iraki bevetésre készülő kisebbik fia, miután rajtakapták egy titkos találkán, amelyet nem "hivatalos" barátnőjével bonyolított le.

hvg.hu Shake

Harry hercegre vadászik az al-Kaida?

Hetek kérdése és Harry herceg lesz az első királyi leszármazott, aki a tűzvonalban harcol majd Irakban. Nagybátyja, Andrew ugyan részt vett a 25 évvel ezelőtti angol-argentin háborúban, de tengerészként egy anyahajón állomásozott, amíg Harry a gyalogos egységével, a Blues and Royals-szal a szárazföldön lesz jelen a háborús zónában.

Itt a péntek délután, egymást érik a balesetek

Itt a péntek délután, egymást érik a balesetek

Egy kamion és egy kisteherautó ütközött, egy ember meghalt

Egy kamion és egy kisteherautó ütközött, egy ember meghalt

A katalán elnök tárgyalni akar Madriddal

A katalán elnök tárgyalni akar Madriddal

Fittyet hány az időjárás a naptárra, nyári meleg lesz szombaton

Fittyet hány az időjárás a naptárra, nyári meleg lesz szombaton

Új módszer: egy egyszerű vérvétellel felmérhető a tüdőrák kockázata

Új módszer: egy egyszerű vérvétellel felmérhető a tüdőrák kockázata

Karácsony a Tiborcz-adóról: Már készül a jogszabály

Karácsony a Tiborcz-adóról: Már készül a jogszabály