szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Oroszországról és a volt szovjet tagköztársaságokról hallva az embernek gyakran támad olyan érzése, hogy a szürreális kifejezés kevés arra, ami arrafelé mindennapos. Remek példa erre az az interjú, amit a csecsen tájékoztatási központ internetes honlapja idéz a GQ nevű férfimagazinból.

Az interjút az orosz Paris Hiltonként is ismert Xenia Szobcsak és barátnője, Xenia Szokolova készítette Ramzan Kadirov csecsen elnökkel. A teljes szöveg angol fordításának olvastán nem tudtuk, hogy a kérdések vagy válaszok állnak-e messzebb minden általunk ismert sajtó- és egyéb etikától.

Xenia Szobcsak szót ejt például egy nemzetközi szinten is feltűnést keltő külsejű orosz celeb szexuális preferenciájáról, a csecsen elnök homoszexualitásról alkotott véleményét firtatva. A történet szerint Kadirov egy tévéműsor forgatása során egy igen drága órát ajándékozott Zverevnek, amit a riporter szerepét betöltő ifjú hölgyek rendkívül furcsának találtak, ismerve az elnök elkötelezett homofóbiáját. Kadirov azzal magyarázta a történteket, hogy Zverev megesküdött neki, nem homoszexuális, a politikus pedig elhitte ezt, holott a két Xénia szerint az énekes külseje alapján gyanakvóbb is lehetett volna. Kadirov kikérte magának, hogy döntésének helyességét megkérdőjelezzék és azt állította, továbbra is hisz Zverev "egyenességében", ellenkező esetben szóba sem állt volna vele.

Szobcsak és Szokolova ezek után a kulturális különbségek varázslatos vizeire eveztek, arról érdeklődve, vajon mi minden számít még bűnnek a csecsenek számára. Kadirov szerint a melegekkel való érintkezés mellett tilos a káromkodás, a mocskos viccek mesélése, a túlságosan szexi ruhák viselése és a szexualitás bármilyen szintű nyilvános kitárgyalása. Kadirov a két lány heccelésére még azt is kijelentette, hogy Csecsenföldön egyáltalán nem szexelnek, ami azért elég valószínűtlen. Esküvőkről beszélve a pajkos Szobcsak felajánlotta, hogy elszegődik a csecsen elnök második feleségének, ami elsőre Kadirov merev ellenállásába ütközött - "Sátán!", kiáltott rá -, de, ahogy erre a híresség rámutatott, lenne belőle haszon. "Azt hiszem, jó hazafias és oktatási lehetőség lenne. Bukott orosz tévésztár átalakul az elnök nemesítő befolyása és a saria törvényei hatására" - ironizált Xenia. Kadirov egyetértett abban, hogy a lánynak komoly "fejlesztésre" van szüksége. Ha ő lenne a férje, bezárná a házba, nem mehetne sehová - oktatási céllal. Ha pedig mégis megpróbálna megszökni, bilinccsel akadályozná meg, hogy Xenia bajba keveredjen. A lehetőséget Szocsak és Szokolova örömmel üdvözölte mint remek alkalmat a szadomazo- és szerepjátékokra, amire a meggyötört csecsen elnök már csak legyinteni tudott.

"Mondtam nektek, mindketten romlottak vagytok. Milyen kár."

Az iskola drogdílere volt egy kiskunfélegyházi diák

Az iskola drogdílere volt egy kiskunfélegyházi diák

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Magyar természetvédelmi szakemberek segítenek be öt balkáni államban

Magyar természetvédelmi szakemberek segítenek be öt balkáni államban