szerző:
hvg.hu

Az ember először csak fennhagyja azokat a helyes kis lámpákat évközben is, aztán egyre több ünnepi díszt aggat a lakásban ide-oda, végül azon kapja magát, hogy folyton karácsony van és a nappaliban fenyőfa kiállítás látható.

Miközben a karácsony sokak számára az év egyik legnehezebben elviselhető időszaka a rengeteg stressz miatt, akadnak olyanok is, akik szinte már betegesen komolyan veszik a szeretet ünnepét. A karácsony mániásokat nem zavarja, hogy már novemberben elkezdik adni a bevásárló központokban a Csendes éjt, inkább felajzza őket, sőt, titokban már szeptemberben összeállítják otthoni ünnepi toplistájukat a klasszikus dalokból és amikor senki nem hallja, bele-belehallgatnak, hogy felkészüljenek az év fénypontjára.

A karácsony rajongói nem szedik le az összes díszt vízkeresztkor, fennhagynak néhány kis girlandot vagy fényfüzért, ami egész évben a cuki kis jézuska szülinapjára emlékezteti őket és segít kibírni az szürke hétköznapok egyhangúságát.

A fenyőünnepet dicsőítő polgártársaink nem októberben vagy novemberben kezdenek el a barátaik és rokonaik karácsonyi ajándékain gondolkodni, gyakorlatilag ahogy átadták az összes dobozt, máris a következő alkalomra koncentrálnak. Mérlegelnek, tervezgetnek, csomagolópapírt és kis kártyákat gyűjtenek, hogy mindenki számára megtalálják a tökéletes ajándékot a hozzá méltó körítéssel.

Legalábbis többen is hasonló tünetekről számoltak be a Yahoo egyik fórumán, ahol valaki a saját karácsony addikciója miatt aggódott. Sorstársai azonban siettek megnyugtatni, hogy mindez teljesen normális, hiszen december az év legszebb hónapja, amely minden mást elhomályosít fényével és amelyre megéri hónapokon át készülődni.

A karácsonyhoz való vonzalom úgy tűnik, az évek múlásával egyre erőteljesebbé válik, különösen ha idejével és pénzével szabadon gazdálkodó nyugdíjas hölgyről van szó. Claudia Abrahamson az amerikai Minnesotaból először csak karácsonyi díszeket vásárolgatott, mert nem tudott ellenállni a szépségüknek, aztán a díszekhez egyre több karácsonyfa is társult, hiszen különben mi értelme lett volna a sok szépséges ízzósornak és üveggömbnek? A saját magát csak “a fák királynőjeként” emlegető nő végül 37 karácsonyfát gyűjtött össze a házában, gyakorlatilag minden egyes helyiségbe jutott több is, még a fürdőszoba sem kivétel. Akad közöttük félelmetes, vicces, az egyik fejjel lefelé áll, van amelyiknek egy rózsaszín uszkár emeli a fényét, egy másikon még pokemonos motívum is feltűnik. Claudiat a legtöbb ismerőse őrültnek tartja a rengeteg karácsonyfa miatt, de ő köszöni, jól megvan. A hölgy azonban még legfeljebb 60 éves, úgyhogy, ha így folytatja, húsz év múlva a karácsonyfák valószínűleg átveszik felette a hatalmat.

hvg.hu Gasztro

Ízes olvasmányok karácsonyra

A téli könyvvásár újdonságai között számos nekünk valóra leltünk, ezekből válogattunk a karácsonyfa alá.

Gasztro

A legjobb karácsonyi sütik - receptek

Az ember mindig ugyanazzal a dilemmával szembesül. Közelednek az ünnepek, jókat kell főzni, finomakat kell sütni. Sokat kell enni. A kérdés: mit? Öt fantasztikus recepttel segítünk eligazodni.

Óriási robbanás és rengeteg áldozat a kínai vegyi robbanásban

Óriási robbanás és rengeteg áldozat a kínai vegyi robbanásban

Németországban készül a jövő tehervonata, 400 km/órával suhanhat

Németországban készül a jövő tehervonata, 400 km/órával suhanhat

Lebukott az egyik leghíresebb vegán youtuber, évek óta átvágta a követőit

Lebukott az egyik leghíresebb vegán youtuber, évek óta átvágta a követőit

Gyereket vár Curtis menyasszonya

Gyereket vár Curtis menyasszonya

Hivatalos: itt a Porsche Cayenne Coupé

Hivatalos: itt a Porsche Cayenne Coupé

Gyümölcsfákkal segítette a falut, fát loptak tőle

Gyümölcsfákkal segítette a falut, fát loptak tőle