szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Decemberben megsokszorozódik az úgynevezett alibi könyvek száma.

Decemberben megsokszorozódik az úgynevezett alibi könyvek száma. Ez az a típusú kiadvány, ami szép is, nagy is, drága is, és magának valószínűleg soha senki nem venné meg, de mivel impozáns, ajándéknak kiváló. A kiadók és a szerkesztők sok esetben megelégednek a minél több, általuk szépnek gondolt fotóval, elég, ha jó nehéz a könyv, a tartalma nem számít, úgysem nézi senki.

©

Nos, ha a súlyáról van szó, a Vince kiadó Toys for Boys kötete sem panaszkodhat, jó eséllyel használhatjuk önvédelmi fegyverként is, bár arra feltétlenül vigyázzunk, nehogy véres legyen, kár lenne érte. Mert bár a Toys for Boys címet ki nem állhatjuk az egyenlőség korában, és az autóknak, ketyeréknek sem vagyunk elkötelezett rajongói, a könyvet végignézve-olvasva csak ámultunk.

A háromnyelvű (magyar, angol, olasz) kiadvány minőségéhez ugyanis kétség sem férhet. Aki picit is konyít a fotózáshoz és/vagy a grafikai munkákhoz, valamint a nyomtatáshoz, az azonnal felismeri, hogy mestermunkával áll szemben. A szerkesztési elveket ugyan nem sikerült tökéletesen megértenünk, a tíz fejezetben gyakran szerepelnek olyan “játékok”, amelyeket nem értjük, miért pont odasoroltak, de ez inkább csak szakmai kekeckedés, az olvasók észre sem fogják venni.

A legeslegszebbek talán az autók. Nem is értjük ezt tulajdonképpen, mert tényleg nem vagyunk autómániások, kicsit sem, de a Toys for Boys fotói inkább már műalkotások a maguk tökéletességében, nem is egyszerű képek. Aki ért hozzá, az nyilván nagyra értékeli majd a Bugatti Veyron, Pagani, Lamborghini és más, különleges autók bemutatását, mi már a bevilágítás láttán sóhajtoztunk. Az autók mellett később más járművek, motorok, yachtok, repülők is feltűnnek, egyik szebb, mint a másik, de nekünk valahogy nem tudták túlszárnyalni az első fejezet szépségeit.

De persze nem csak a motoros eszközök rajongói örülhetnek, van itt gyémántos ipod, egyedi mobiltelefon, vitorlás, zongora, átlátszó hangszóró, luxus csocsó és csiga kaviár is. Vagy olyan filmbe illő ketyerék, mint a filmnéző szemüveg, mármint belül, a szemüveg lencséjén lehet nézni a filmet – tiszta Mission Impossible.

A Toys for Boys tagadhatatlanul nem létszükséglet, ahogy a benne szereplő tárgyak nagy része is teljességgel felesleges. De gyönyörű és öröm ránézni, úgyhogy akit érdekelnek az ilyen “férfias játékok”, annak a számára remek ajándék. Még ha nő is az illető.

Érdeklődők a kiadó oldalán megnézhetnek egy kis ízelítőt a könyvből.

life-style.hu Shake

Paul Auster íróleckéket ad

Utazások a szkriptóriumban című könyvének már a címe is arról árulkodik: ez egy kísérlet, egy játék, egy forgatókönyv...

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban