szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Ideális párosítás a kávé és desszert, de ezúttal nem külön fogyasztva, hanem a két íz minden előnyét egyesítve egyben...

Ideális párosítás a kávé és desszert, de ezúttal nem külön fogyasztva, hanem a két íz minden előnyét egyesítve egyben fogyasztva. Az alábbi recepttel csodálatos kávés desszerteket varázsolhatunk bármelyik asztalra az alkalomtól függetlenül.

A finomság elkészítéséhez két dologra mindenképpen szükség lesz: egy csomag prémium minőségű kávéra és egy tábla szintén prémium csokoládéra.

Kávés csokoládé mousse

Hozzávalók:

-     10 dkg Lindt 70 százalékos csokoládé

-     1 teáskanál porcukor

-     2 tojássárgája

-     4 tojásfehérje

-     2-3 evőkanál tejszín

-     3-4 evőkanál Davidoff Reach Aroma kávé lefőzve

Hogyan készül?

Válasszuk szét a tojásokat. Két tojássárgáját keverjünk el kifehéredésig egy teáskanál porcukorral, a négy tojásfehérjét pedig keverjük kemény habbá.

Vízgőz fölött olvasszuk meg a kockákra tört csokoládét, a felolvadt csokiba keverjünk bele 2-3 evőkanál tejszínt, 3-4 evőkanál presszókávét, majd pedig a kikevert tojássárgáját. Ezután óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje kemény habját.

Ha elkészült, öntsük hideg vízzel kiöblített üvegpoharakba és hagyjuk állni a hűtőben legalább 8 órát.

Bepoloskázott rabok segítségével emeltek újabb vádat egy börtönben ülő moszkvai képviselő ellen

Bepoloskázott rabok segítségével emeltek újabb vádat egy börtönben ülő moszkvai képviselő ellen

Már csak tíz évet kell aludnunk, és elkészülhet a Dumb és Dumber 3.

Már csak tíz évet kell aludnunk, és elkészülhet a Dumb és Dumber 3.

Marabu Féknyúz: Nem kell az unió pénze

Marabu Féknyúz: Nem kell az unió pénze

Kiugrott mozgó autójából egy rendőrök elől menekülő férfi az M0-son

Kiugrott mozgó autójából egy rendőrök elől menekülő férfi az M0-son