szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A Pennsylvania állambeli Hersheyben működő egészségügyi és táplálkozási kutatóközpont szakembereinek összehasonlító...

A Pennsylvania állambeli Hersheyben működő egészségügyi és táplálkozási kutatóközpont szakembereinek összehasonlító elemzéséből azt derült ki, hogy mindenekelőtt az étcsokoládé tartalmaz több antioxidánst, mint sok gyümölcs vagy gyümölcslé. A kakaómagok valójában szupergyümölcsök - derült ki a Chemistry Central Journal című tudományos folyóiratban közölt tanulmányból.

AP

A kutatók étcsokoládét, kakaóport és forrócsokoládét elemeztek, és hasonlítottak össze feketeáfonyával, gránátalmával vagy éppen tőzegáfonyával. A szakemberek olyan antioxidáns-tartalmakat vizsgálták, mint a polifenol és a flavonoid. A polifenolok káros anyagokat tesznek ártalmatlanná, a flavonoid többek közt vérnyomáscsökkentőként ismert.

Míg az antioxidánsok hatása a kakaópor és az étcsokoládé esetében meghaladta, de legalábbis egy szinten volt a gyümölcsökkel és gyümölcslevekkel, addig a forró csokoládé készítésekor, melegítés közben ezek az egészségfokozó anyagok részben elvesztek.

„A világ legszomorúbb elefántjának” felszabadításáért küzd Cher

„A világ legszomorúbb elefántjának” felszabadításáért küzd Cher

Újabb kínai autómárka jön Magyarországra

Újabb kínai autómárka jön Magyarországra

A seriffprogramból is kitették a rendőrt, aki azt kérte, hogy politikai célokra ne használják a fotóját

A seriffprogramból is kitették a rendőrt, aki azt kérte, hogy politikai célokra ne használják a fotóját

Több mint százmillós bírságot vetett ki kilenc biztosítóra az MNB

Több mint százmillós bírságot vetett ki kilenc biztosítóra az MNB