szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A Pennsylvania állambeli Hersheyben működő egészségügyi és táplálkozási kutatóközpont szakembereinek összehasonlító...

A Pennsylvania állambeli Hersheyben működő egészségügyi és táplálkozási kutatóközpont szakembereinek összehasonlító elemzéséből azt derült ki, hogy mindenekelőtt az étcsokoládé tartalmaz több antioxidánst, mint sok gyümölcs vagy gyümölcslé. A kakaómagok valójában szupergyümölcsök - derült ki a Chemistry Central Journal című tudományos folyóiratban közölt tanulmányból.

AP

A kutatók étcsokoládét, kakaóport és forrócsokoládét elemeztek, és hasonlítottak össze feketeáfonyával, gránátalmával vagy éppen tőzegáfonyával. A szakemberek olyan antioxidáns-tartalmakat vizsgálták, mint a polifenol és a flavonoid. A polifenolok káros anyagokat tesznek ártalmatlanná, a flavonoid többek közt vérnyomáscsökkentőként ismert.

Míg az antioxidánsok hatása a kakaópor és az étcsokoládé esetében meghaladta, de legalábbis egy szinten volt a gyümölcsökkel és gyümölcslevekkel, addig a forró csokoládé készítésekor, melegítés közben ezek az egészségfokozó anyagok részben elvesztek.

Átfogó biztonsági vizsgálatot indít Dél-Korea a repülőgép-katasztrófa után

Átfogó biztonsági vizsgálatot indít Dél-Korea a repülőgép-katasztrófa után

„Nehéz elmondani, ezt látni kell” – Bokros Dorottya filmje a vogue-ról a hvg360-on

„Nehéz elmondani, ezt látni kell” – Bokros Dorottya filmje a vogue-ról a hvg360-on

Telex: Több százezer magyar felhasználó személyes adatai szivároghattak ki a Kütyübazár oldaláról

Telex: Több százezer magyar felhasználó személyes adatai szivároghattak ki a Kütyübazár oldaláról

Céges ajándékok helyett valós segítség: energiahatékonyság a karácsonyfa alá

Céges ajándékok helyett valós segítség: energiahatékonyság a karácsonyfa alá