szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A Pennsylvania állambeli Hersheyben működő egészségügyi és táplálkozási kutatóközpont szakembereinek összehasonlító...

A Pennsylvania állambeli Hersheyben működő egészségügyi és táplálkozási kutatóközpont szakembereinek összehasonlító elemzéséből azt derült ki, hogy mindenekelőtt az étcsokoládé tartalmaz több antioxidánst, mint sok gyümölcs vagy gyümölcslé. A kakaómagok valójában szupergyümölcsök - derült ki a Chemistry Central Journal című tudományos folyóiratban közölt tanulmányból.

AP

A kutatók étcsokoládét, kakaóport és forrócsokoládét elemeztek, és hasonlítottak össze feketeáfonyával, gránátalmával vagy éppen tőzegáfonyával. A szakemberek olyan antioxidáns-tartalmakat vizsgálták, mint a polifenol és a flavonoid. A polifenolok káros anyagokat tesznek ártalmatlanná, a flavonoid többek közt vérnyomáscsökkentőként ismert.

Míg az antioxidánsok hatása a kakaópor és az étcsokoládé esetében meghaladta, de legalábbis egy szinten volt a gyümölcsökkel és gyümölcslevekkel, addig a forró csokoládé készítésekor, melegítés közben ezek az egészségfokozó anyagok részben elvesztek.

Dragomán György: Felelősen gondolkodó magyar politikus nem támogathatja George Simiont

Dragomán György: Felelősen gondolkodó magyar politikus nem támogathatja George Simiont

A Hamász átadta a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek Edan Alexander túszt

A Hamász átadta a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek Edan Alexander túszt

Óriási pénzeső hullhat a CATL-re, de van egy kis csavar a történetben

Óriási pénzeső hullhat a CATL-re, de van egy kis csavar a történetben

Szalagkorlátnak csapódott és meghalt egy motoros a 21-es főúton

Szalagkorlátnak csapódott és meghalt egy motoros a 21-es főúton