szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár az "elmés" kötet tökéletesen betűmentes, fülszövege sokat ígérő: beharangozza, hogy a könyv felfedi a férfiagy...

Bár az "elmés" kötet tökéletesen betűmentes, fülszövege sokat ígérő: beharangozza, hogy a könyv felfedi a férfiagy működésének rejtelmeit, bepillantást enged abba a gondolatgazdagságba, mely az erősebb nemet foglakoztatja elméjében a szexen túllépőn.
   
Ezután következik 200 oldal semmi. De legalább olcsón: a könyv 1400 forintnyi összegbe kerül. Szerzője Sheridan Simove (aki egyébként férfi) azt mondja: leghagymázosabb álmaiban sem hitte volna, hogy műve megelőzi még Harry Pottert is kelendőségben. A könyv rakétaként hasít felfelé a bestseller listán: nemrég még csak a 134 ezredik hely környékén állt, mára a 744-ikre szökkent.

A vevőkör főként diákokból áll, akik jó viccnek tarthatják, és emellett jegyzetelhetnek is bőven bele, elvégre nem akadályozza őket semmilyen szöveg a kötetben. Rajtuk kívül bizonyára akadtak és akadnak olyanok, akik "hirtelen felindulásból" követték el a könyvvásárlást: bele sem lapoztak, mert a cím azonnal rabul ejtette őket.
   
"Sok év nehéz munkájával jöttem rá, hogy a férfiak a szexen kívül semmi másra nem gondolnak" - idézte az önmagának rögvest ellentmondó szerzőt a brit Metro újság.
   
Bár azt gondolnánk, hogy a semmi eladása egészen újszerű marketing, nem először kerül a boltokba jól csomagolt nihil. A néhai Frank Zappa amerikai zenész Hallgatásaim címmel adott ki évtizedekkel ezelőtt egy nagylemezt, melyen semmi sem hallatszott, legfeljebb némi sercegés. Magyarországon Friderikusz Sándor örvendeztetett meg - vagy bosszantott fel - sokakat egy szintén tökéletesen szótlan könyvvel.

Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban

Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Bulgária is szigorít, megbetegedett a kormányfő

Bulgária is szigorít, megbetegedett a kormányfő