szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"A babcsíra volt" – jelentette ki Reinhard Burger, a Robert Koch Intézet vezetője, aki szerint akik csírát...

"A babcsíra volt" – jelentette ki Reinhard Burger, a Robert Koch Intézet vezetője, aki szerint akik csírát fogyasztottak, kilencszer gyakrabban kapták el a véres hasmenéssel járó fertőzést. Az intézet feloldotta az uborka, paradicsom, illetve a saláta fogyasztására vonatkozó figyelmeztetést, de a csírákkal kapcsolatos figyelmeztetés továbbra is érvényben marad – jelentette a BBC.

Bár a korábban egyszer már "meggyanúsított" alsó-szászországi gazdaságból származó növényeken végzett tesztek egyike sem volt pozitív, a járványügyi vizsgálat elég bizonyítékkal szolgál a következtetések levonásához – tette hozzá Burger.

©

Korábban a járványt okozó kólibaktérium eredetére vonatkozó kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a kórokozó Spanyolországból származó uborkákkal terjedt el Németországban, de ezt később az egészségügyi hatóságok cáfolták. Később több, szintén nem igazolt gyanú is napivlágot látott a hasmenésjárvány forrását illetően.

A járvány miatt szinte egész Európában kialakult pánik, illetve a zöldségfogyasztásban tapasztalt visszaesés gazdasági és diplomáciai konfliktusokat okozott. A korábban megvádolt spanyolországi uborkatermelők kártérítést követeltek, Oroszország pedig megtiltotta az EU-ból származó zöldségek importját. Az unió ezen a héten egy több mint 210 millió eurós támogatási csomagot állított össze azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akiket kár ért a járvány miatt.

A Robert Koch intézet vezetője pénteken arra is felhívta a figyelmet, hogy a járványnak még nincs vége. Ráadásul egy hannoveri lap szerint már az sem kizárt, hogy a baktérium emberről emberre is terjedhet.A legfrissebb információk szerint eddig 29-en haltak bele a rendkívóül agresszív lefolyású betegségbe, és hozzávetőleg háromezren betegedtek meg a korábban ismeretlen baktériumtörzs okozta véres hasmenésben, amely az esetek jelentős részében veszélyes komplikációkat is okozott.

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods

Ilyen egy rendes autóipari főnök, versenypályán kínozza a saját termékét – videó

Ilyen egy rendes autóipari főnök, versenypályán kínozza a saját termékét – videó

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót