szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Newsweek Diana hercegnő közelgő ötvenedik születésnapja alkalmából meghökkentően ízléstelen címlappal rukkolt elő. A rajongók és mások is kiakadtak.

Kissé ráncosabb, de ugyanolyan stílusos, mint ahogy megszoktuk tőle. Így ábrázolták Diana hercegnőt az amerikai Newsweek címoldalán a közelgő ötvenedik születésnapja alkalmából. Az újság borítóján Kate Middleton mellett látható az elhunyt Diana. Mintha anyóst és menyét egy teadélutánon kapták volna le a fotósok.

Elfuserált születésnapi ajándék
©

A felirat így szól: Diana 50 évesen - ha még köztünk lenne. Lady Di rajongói és sokan mások szerint is szerint ízléstelen és tiszteletlen a halott hercegnő ilyetén feltámasztása. A Facebookon számos hozzászóló fejezte ki felháborodását a szerkesztőségi faux pas miatt.

Diana biztos fent lenne Twitteren
©

A New York-i hetilapban Tina Brown cikke egészíti ki az illusztrációt, mely mementó helyett azt fejtegeti, vajon hogyan telnének Diana mindennapjai, ha tizennégy évvel ezelőtt nem száll be Párizsban az alkoholos befolyásoltság alatt álló sofőr autójába. Brown - aki személyesen is ismerte a wales-i hercegnőt -  úgy gondolja, hamar szakított volna Dodi Al-Fayeddel, New Yorkba költözött volna és talált volna egy másik milliárdos üzletembert. Majd ötven felé közeledve megunta volna a pénzes férfikat, és fiatal, bohém szívtiprókkal kapnák el a paparazzók.

Az író szerint támogatta volna David Cameron politikáját, és Charles herceggel, sőt, Kamillával is békességet kötött volna. Menye népszerűségével viszont nehezen békélne meg, az öregedés jeleit arcán botox-szal tüntetné el, alakját gimnasztikával tartaná karban. De ugyanúgy segítené az elesetteket, milliókat gyűjtene afrikai HIV-fertőzöttek megsegítésére, és megnyerné a pert Rupert Murdoch médiabirodalma ellen, mert biztos, hogy őt is lehallgatták volna a szenzációhajhász újságírók.

Diana július 1-jén ünnepelné születésnapját.

Csapágygolyók ömlöttek a 86-os útra, a teherautós elhajtott a helyszínről

Csapágygolyók ömlöttek a 86-os útra, a teherautós elhajtott a helyszínről

Az én hetem: Lackfi János kést rántott, pedig nem is gondolták volna róla

Az én hetem: Lackfi János kést rántott, pedig nem is gondolták volna róla

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén