szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Miből finanszírozhatták az orosz elnök feleségének olaszországi nyaralását, amelynek költségei alaphangon is csaknem háromszorosan meghaladták Dmitrij Medvegyev megtakarításainak összegét - ezen a kérdésen rágódik napok óta több orosz blogger.

A Szabadság Rádió orosz nyelvű honlapjának beszámolója szerint még a monacói herceget is lepipálta Szvetlana Medvegyeva. Egy egész szállodát foglaltak le számára a toscanai Montecatini Terme városban, hogy a legnagyobb nyugalomban pihenhessen pár napot. Az olasz sajtó értesülése szerint Medvegyeva és 15 éves fia, Ilja március 6-án érkezett a Grand Hotel & La Pace nevű ötcsillagos szállodába, ahol cárnőnek kijáró luxuskörülmények között töltött el öt napot. Körülbelül harmincfős kíséretével együtt csak egy emeletet - azaz az összes luxuslakosztályt - foglalt el ugyan, végül az egész szállodát lezárták a kívülállók előtt.

Bloggerek kiszámolták, hogy mennyibe kerülhetett ez a pihenés. A négyszintes szállodában 130 szobával várják az üdülőket. A legolcsóbb 189, a legdrágább pedig 600 euróba kerül egy éjszakára. Durva számítást végezve egy szoba átlagára 395,5 euró, így a 130 szoba hét napra majdnem 360 ezer euróba kerül. Egy euróért nagyjából 39 rubelt kell adni, azaz körülbelül 14 millió rubelbe került csak a szálloda, ehhez jönnek az utazási költségek, éttermi számlák és egyéb kiadások.

Dmitrij Medvegyev tavaly áprilisi adóbevallása szerint 4,961 millió rubeles megtakarítással rendelkezik, és felesége nem dolgozik. Ha az elnök állta a költséges utazást, akkor a megtakarításának majd kétszeresét kellett még pluszba kölcsönkérnie. A Gazeta.ru portálnak az orosz first lady protokollosztálya megerősítette az olaszországi üdülés tényét, de azt állította, hogy a Szvetlana Medvegyeva saját számlájáról fizette a költségeket.

Az olasz sajtó, amely a "gyógyfürdők cárnőjeként" emlegette az orosz elnök pazarló feleségét, megjegyezte, hogy még Monaco hercege sem engedhette meg magának az egész szálloda kibérlését.

A körülbelül húszezres lélekszámú Montecatini Terme a toscanai termálfürdők fővárosa, könnyen megközelíthető, Firenzétől mindössze 18 kilométerre fekszik. Sok az orosz látogató, amit jól jelez, hogy sok szállodában és gyógyfürdőben orosz tolmácsokat vettek fel, és orosz nyelvre is lefordították a szolgáltatásokról szóló információkat. Az olasz és az angol mellett már oroszul is kiírják az információkat az új útjelzőkre és egyéb közlekedési táblákra.

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren