szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy 17 éves angol diáklány és hihetetlen produkciókra képes csodakutyája nyerte a legnépszerűbb brit televíziós tehetségkutató műsorsorozatot, amelyen az idén magyar versenyzők is indultak és az elődöntőig el is jutottak. A Face Team kosárlabda-showja végül az utolsó, csütörtöki elődöntőn nem kapott elég közönségszavazatot ahhoz, hogy a döntőbe kerüljön.

Az ITV kereskedelmi csatorna Britain's Got Talent címmel évente megrendezett, milliók által nézett műsorfolyamának szombat éjjeli döntőjében a végső hármas mezőnyébe egy fiúkórus, egy énekduó, valamint Ashleigh Butler és kutyája, Pudsey került be. Ashleigh és Pudsey minden egyes válogatón elsöprő sikert aratott, és a zsűri sem csinált titkot abból, hogy őket tartja favoritnak.

A fiatal lány rendkívüli mutatványokra tanította be kedvencét: általában filmzenékre adtak elő "tematikus" jeleneteket, amelyekben Pudsey gazdájával teljes szinkronban - gyakran két lábon - táncolt, keringőzött, és akrobatikus mozgássorokat mutatott be. A döntőt végül a Mission Impossible zenéjére előadott közös táncos "történettel" nyerték meg, az 500 ezer fontos (180 millió forintos) fődíjjal együtt. Ashleigh és Pudsey emellett jogot nyert arra is, hogy részt vegyen az idei Királyi Varietén, ahol a királyi család tagjait, köztük II. Erzsébet királynőt kápráztathatják el.

A Britain's Got Talentet most először nyerte meg olyan "csapat", amelynek egyik tagja egy kutya. Simon Cowell nemzetközi hírű producer, a zsűri vezetője - aki arról közismert, hogy által igen szűkmarkúan méri a dicsérő jelzőket - Ashleigh Butler és kutyája előadására csak annyit mondott: "Ez az, amire egész életemben vártam ... ez a műsor pontosan erről szól".

A Britain's Got Talent idei sorozatában indult a Face Team nevű magyar akrobatikus kosárlabdacsapat is, és az elődöntőig jutott, ami igen nagy fegyvertény, tekintettel arra, hogy az előzetes válogatókra 70 ezren jelentkeztek, és ebből a közepes városnyi tömegből szűkült le a mezőny az utolsó néhány tucatnyi esélyesre.

A Face Team kosárlabda-showja hatalmas sikert aratott. A csapat tagjai a színpadon felállított kisebb kosárlabdapályán szinte a fizika törvényeit meghazudtoló légi akrobatamutatványokat adtak elő, dobbantó segítségével több méter magasra ugrottak, és szaltók, pörgések közepette hajigálták a kosárba a labdát, a közönség ovációjától kísérve.

Az elődöntők mezőnyét összeállító utolsó válogatón a Face Team bemutatója Cowell szájából is kicsalt egy "Wow!" felkiáltást, Amanda Holden színésznő, a zsűri egyik tagja pedig egyenesen úgy értékelte a magyarok produkcióját, hogy "ez bámulatos volt ... soha nem láttam még ilyesmit, mesés, briliáns!". Amikor a továbbjutásról szóló szavazásra került a sor, mind a négy zsűritag egyértelműen igennel voksolt.

A magyar kosarascsapat végül az utolsó, csütörtöki elődöntőn nem kapott elég közönségszavazatot ahhoz, hogy a döntőbe kerüljön.

Az első hír áprilisban robbant, amikor a Face Team bejutott a Britain's Got Talent legjobb 120 versenyzője közé. A Face Team csapatról többet honlapjukon tudhat meg.

Závada Pál: A magyar múlt szereplői voltak áldozatok, tettesek, bűntársak és szemlélők is

Závada Pál: A magyar múlt szereplői voltak áldozatok, tettesek, bűntársak és szemlélők is

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Pizzásdobozok pörgetik a papír-újrahasznosítást az Egyesült Államokban

Pizzásdobozok pörgetik a papír-újrahasznosítást az Egyesült Államokban