Fotó: Bonnie és Clyde holtteste mellett talált fegyverek kerülnek kalapács alá

Fotó: Bonnie és Clyde holtteste mellett talált fegyverek kerülnek kalapács alá

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Bonnie és Clyde újabb lőfegyverei kerülnek árverésre az Egyesült Államokban, de az aukción Al Capone hatlövetű revolverére is lecsaphatnak a gyűjtők.

Az RR Auction szeptember 30-án a New Hampshire állambeli Nashuában bocsátja licitre a két pisztolyt: Bonnie Parker Colt Detective Special, illetve Clyde Barrow Colt Government 1911 típusú fegyverét, amelyek a gengszterpárnál voltak, amikor a hatóságok lecsaptak rájuk 1934. május 23-án Louisianában.

©

A rajtaütésben mindketten meghaltak, a fegyverek a holttestek mellett hevertek - mondta el Bobby Livingstone, az aukciós ház vezetője. Hozzáfűzte, hogy a pisztolyok eredetiségét az őket elkobzó Frank Hamer kézzel írt sorai igazolják.

Bonnie és Clyde a gazdasági világválság idején, az 1930-as évek elején az Egyesült Államok délnyugati vidéke felé húzódott, ahol bankokat, benzinkutakat és üzleteket rabolt ki. Számlájukra legkevesebb egy tucat gyilkosságot írtak, áldozataik között több rendőr is volt.

A szeptember végi liciten Al Capone chicagói maffiavezér forgótáras pisztolya is kalapács alá kerül - közölte az aukciós ház.