szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hollywoodi színész leendő anyósáról azt írták: fundamentalista vallási alapon ellenzi egybekelését jegyesével. Clooney szerint ebből egy szó sem igaz. A brit bulvárlap bocsánatot kért a színésztől.

George Clooney szerint a Daily Mail, amely arról írt, hogy leendő anyósa fundamentalista vallási alapon ellenzi egybekelését jegyesével, ezúttal túl messzire ment. A minap megjelent cikk állításai nemcsak hamisak, de veszélybe is sodorják családját - szögezte le a filmsztár.

Clooney szerdán az USA Todayben vágott vissza a brit bulvárlapnak, amely rendre beszámol az emberi jogi ügyvéddel, Amal Alamuddinnnal való kapcsolatának fejleményeiről.

"Először is, a sztori egyetlen állítása sem igaz. Amal édesanyja nem drúz. Nem járt Bejrútban, mióta én és Amal randevúzni kezdtünk, és semmilyen módon nem ellenzi a házasságot - de nem is erről van szó" - idézte a The Hollywood Reporter Clooneyt.

A Daily Mail című brit bulvárlap meg nem nevezett barátok beszámolójára hivatkozva írt arról, hogy Amal Alamuddin "a közösségből való kitaszítását" kockáztatja, mivel nem drúz emberhez megy hozzá. A lap azt is hozzátette, hogy "sok nőt meggyilkoltak" azért, mert nem tartották be a szigorú drúz vallási szabályokat.

A színész-rendező válaszában megjegyezte: már hozzászokott ahhoz, hogy a Daily Mail "történeteket fabrikál", hetente több alkalommal is. "Kitaláltak egy sztorit arról, hogy Amal gyermeket vár, hogy a Downton Abbey díszletei között kelünk egybe, hogy indulok a választásokon, és rengeteg egyéb idióta mesét is tálaltak, amelyet a számítógép előtt ülve ötlöttek ki, de ez nem érdekel" - írta, hozzáfűzve, hogy ezúttal viszont a bulvárlap alaposan elvetette a sulykot. 

Clooney úgy vélte: az újság a vallási ellentéteket és lappangó intoleranciát kihasználva akarja növelni olvasói számát, és ez a stratégia nézete szerint alsó hangon is "gondatlan", de igazából "veszélyes". "Szerte a világban élnek családtagjaink, és az a gondolat, hogy valaki csak azért tüzelje fel bármely részét a világnak, hogy jobban menjen a lap, egyszerűen bűntett" - fogalmazott.

A brit bulvárlap szerdán bocsánatot kért a színésztől, és levette honlapjáról a szóban forgó cikket. "Elfogadjuk, hogy Clooney szerint a történet nem igaz" - fogalmazott az újság egyik képviselője, hozzátéve, hogy bocsánatot kérnek Amal Alamuddintól és édesanyjától, Bariától. A szóvivő tájékoztatása szerint a cikket egy olyan külsős szerzőtől kapták, aki jó kapcsolatokkal rendelkezik Libanonban, és akiben megbízott a szerkesztőség. Az esetet ki fogják vizsgálni.

Az 53 éves hollywoodi színész és a Bejrútban született 36 esztendős londoni emberi jogi ügyvéd áprilisban jelentette be eljegyzését.

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Operatív törzs: Az adatok alapján még nem kell teljesen lezárni az iskolákat

Operatív törzs: Az adatok alapján még nem kell teljesen lezárni az iskolákat

Blikk: Garancsi István veheti meg az Újpestet

Blikk: Garancsi István veheti meg az Újpestet