szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A tavaly május elsejétől október 30-ig, azaz 184 napon át tartó eseményre összesen mintegy 73 millióan látogattak el.

A tavaly május elsejétől október 30-ig, azaz 184 napon át tartó eseményre összesen mintegy 73 millióan látogattak el. A sanghaji expo (amin természetesen Magyarország is részt vett) ezzel jócskán felülmúlta az 1970-es oszakai világkiállítás - korábban csúcsot jelent ő - 64 milliós látogatószámát, és új rekordot állított fel, már csak egymilliárd jüanos nyereségével is.

Több mint 190 ország mutatta be kultúráját és technológiáját
©

Az eseményen 246 ország és nemzetközi szervezet képviseltette magát, ami újabb rekordot jelent a világkiállítás 160 éves történetében.

Minden idők legdrágább expójának működési költsége elérte a 11,96 milliárd jüant (398 milliárd forint), és 13,01 milliárd jüan (440 milliárd forint) működési profitot hozott. Belépőjegyekből a várakozásokat jóval meghaladva, 7,36 milliárd jüan (249 milliárd forint) bevétel származott, a szponzorok pedig 4 milliárd jüannal (135 milliárd forint) támogatták a rendezvényt.

Területét illetően szintén kiemelkedő a tavalyi expo: a teljes kiállítási terület 5,28 négyzetkilométert, a Vatikán területének tizenháromszorosát tette ki. Az egymilliárdos nyereséget a továbbra is működő kínai pavilon működtetésére fordítják majd - jelentette be a városvezetés.

Kiheverte a magyar ipar a válság első hullámát

Kiheverte a magyar ipar a válság első hullámát

Eladja a Dunaferrt az orosz tulajdonos?

Eladja a Dunaferrt az orosz tulajdonos?

„A Néppártnak most kell kitennie a Fideszt”

„A Néppártnak most kell kitennie a Fideszt”