Tetszett a cikk?

Ma este a svéd válogatott az angolokkal mérkőzik meg a D csoport második fordulójában. Zlatan Ibrahimovic, a háromkoronások eddigi egyetlen góljának szerzője joggal tarthat a mérkőzéstől.

Ibrahimovic nagyon készül az angolok ellen
©

Az angol média és közvélekedés is azon az állásponton van, hogy válogatottjuk segítségére lehet, ha a hórihorgas csatár játszik csapatuk ellen az esti mérkőzésen. A számokból kiderül, hogy nem ok nélkül, hiszen 19 mérkőzésén, melyet angol gárda ellen játszott, mindössze háromszor tudott nyerni, hét döntetlen és kilenc vereség mellett. A lejátszott találkozókon ráadásul négyszer volt képes betalálni, ami tőle igen gyenge teljesítmény, írja a goal.com.

A szigetországban már évek óta kételkednek képességeiben, és úgy érzik, hogy jócskán túlértékelik a góljai mellett balhéiról is elhíresült játékost.

A jelenleg a Milanban légióskodó támadó írt is erről a már magyarul is olvasható önéletrajzi könyvében: "Ez mindig is így volt Angliában, a szurkolók és az újságírók állandóan ellenem voltak."

Martin Olsson, válogatottbeli társa, aki jól ismeri az angol futballkultúrát - hiszen öt éve a Blackburnben légióskodik - természetesen védelmébe vette Zlatant. "Amit mondanak, azért mondják, hogy megingassák a magabiztosságát. Azt gondolom, hogy egy picit tartanak tőle, azért van ez az egész. Zlatan hajlamos arra, hogy 20-30 percekre eltűnik a mérkőzésen, aztán hirtelen villan egyet. Remélhetőleg az angolok ellen is így lesz."

A mai este folyamán előtte a lehetőség, hogy rászolgáljon az elismerésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!