szerző:
Kósa András
Tetszett a cikk?

A C csoportban három csapat hajt a két, továbbjutást jelentő helyre, az olaszok a már kieső írekkel, a horvátok pedig a spanyolokkal meccselnek. És két utóbbi egyformán hitet tett a becsületes játék mellett.

Habár fölűl a gálya…

Gálya, mit gálya, egész armada „legyőzhetetlen”, mint tudjuk (cöcöcö… ); vb- és Eb-címvédő, Real, Barca, El Classicó, Leo Messi (ja bocs, ő most nem játszik), Shakira mosolya minden egyes gól után, papírforma, 1.1-es oddsz, csengő százmillió ajrók a játékospiacon, Dénes Ferenc megszakért – ezek után ki ne húzná be a sima 3-0-t a spanyoloknak? (Kiemelkedő stílusérzékkel és szókinccsel megáldott sportújságíróknak: hispánok. Kár, hogy a „gránátvöröskékek”-et csak a Barcára lehet használni, az is oly szakértően tud csengeni minden riporteri ajakról.)

©

Miért drukkolok a kis csapatoknak? – kérdezte egy ismerősöm, és erről mindig eszembe jut apám elégedett „na ugye megmondtam, hogy így lesz” jellegű mosolya, még azokból az időkből, amikor még együtt néztük az európai kupameccseket, és ő persze mindig a Realnak, Barcának, Bayernnek, M.U.-nak drukkolt, mi a bátyámmal pedig általában az aktuális „kicsinek” – akik persze a „futball örök törvényei szerint” annak rendje és módja szerint szívtak is az esetek nagy részében. Na de amikor nem! Azért azok az alkalmak kárpótoltak minden korábbi csalódásért.

Én érzem, hogy ma este is így lesz. Az oroszok már kiestek – kiejtették magukat – így bevallhatom, nekik is nagyon drukkoltam. Persze ők semmilyen értelemben nem számítanak „kis” csapatnak, de azért az ember örülne már végre egy igazi kelet-európai nyertesnek egy nagy tornán. Jó, jó, a FIFA-ranglistán stabilan az első tízben szereplő horvátok sem „kicsik” futballszakmai értelemben, de azért a spanyolokkal összevetve mindenképpen. Igaz, az olaszokkal is, aztán emlékezzünk csak, mit tettek a második félidőben: egyszerűen szétfutották Pirlóékat, ilyet sem gyakran látni.

©

Szóval ma este spanyol-horvát, szerencsére a C-csoportban is legalább olyan izgalmas lesz az utolsó forduló, mint az előző két körben, az írek reméljük, egyszer végre összekapják magukat, és legalább egy ikszet elérnek az olaszok ellen, Bilic mester gárdája pedig természetesen nem fog megelégedni a döntetlennel: bár az olaszok előzetesen ezzel vádolták a horvátokat, de jött Mandzukic stílszerű visszavágása: nézzük már meg melyik ország bajnokságát rázta meg (tíz éven belül másodszor) alapjaiban egy bundabotrány…

Nem lesz itt ma este semmi cicó: hét ponttal megyünk tovább a csoportból, és így az ukránok mögött a második helyen záró franciákat lépjük majd le a négybe kerülésért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spórolás helyett csak reménykednek a magyarok, hogy az állami nyugdíj elég lesz

Spórolás helyett csak reménykednek a magyarok, hogy az állami nyugdíj elég lesz

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig