Megműtötték Gera térdét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Sikeres térdműtéten esett át hétfőn Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar válogatott futballistája, aki január 5-én a Queens Park Rangers elleni - 1-1-re végződött - FA Kupa-mérkőzésén szenvedett keresztszalag-szakadást.

A csakfoci.hu honlap beszámolója szerint a 33 éves futballista várhatóan fél év múlva már újra teljes értékű edzésmunkát végezhet. A válogatott csapatkapitánya a Belgiumban elvégzett beavatkozásról a honlapnak azt nyilatkozta, hogy az orvosok szerint minden rendben volt. 

"Pótolták az elszakadt keresztszalagot a térdemben. Azt nem lehet megmondani, mi okozhatta a szakadást, az biztos, hogy már lazább volt a szalag a térdemben, de a futballban sajnos egyébként is benne vannak az ilyen sérülések" - fogalmazott Gera.

A birminghami csapatot erősítő Gera azt mondta, hat hétig térdrögzítővel és mankóval kell közlekednie, valamint pihenésre van szüksége. 

"Arra kell figyelnem, hogy lehetőség szerint minél kevésbé gyengüljön le az izomzat, mert ez természetes velejárója a műtétnek és az utána következő időszaknak" - mondta Gera, hozzátéve, fontos, hogy ilyenkor is valamennyire mozgásban maradjon a lába, így erre vonatkozóan biztosan kap majd pontos instrukciókat.