Argentina - Horvátország 0-3

Argentina - Horvátország 0-3

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az argentinoknak létfontosságú meccs egy töredezett, durva találkozónak indult, majd a horvátok fokozatosan egyre jobban játszva felülkerekedtek a görcsösen, ötlettelenül játszó argentin csapaton. Ezzel Messiék nagyon nehéz helyzetbe kerültek az utolsó forduló előtt a D-csoportban.

Argentína: Caballero - Otamendi, Tagliafico, Mercado, Pérez (Dybala, 69. p.) - Mascherano, Acuna, Salvio (Pavon, 56. p.) - Agüero (Higuain, 54. p.), Meza, Messi

Horvátország: Subasic - Vida, Lovren, Strinic, Vrsaljko - Modric, Brozovic, Rakitic, Mandzukic (Corluka, 91.p.) - Perisic (Kovacic, 82. p.), Rebic (Kremeric, 57. p.)

Gólszerzők: Rebic (53. perc), Modric (81. p.), Rakitic (90. p.)

Sárga lap: Rebic (39.p.), Mercado (51. p.), Mandzukic (59. p.), Vrsaljko (67. p.), Otamendi (85. p.) Acuna (87. p.)

Egy teljesen felforgatott argentin csapat találkozott az egy helyen változott horvát csapattal a D-csoport slágermeccsén. Ha Argentína nem nyer, nagyon nehéz utolsó forduló elé néz, ez tiszta volt. Az argentinok három hátvéddel álltak fel, ami területet adott a horvát szélsőknek, Perisicnek, Rebicnek. Messi a szélen helyezkedett el. A meccs elején elég sok szabálytalanság tördelte a játékot. Helyzet kevés volt ebben az időszakban, a 30. percben Perez előtt nyílt lehetőség a horvát védelem totojázása után, de mellé lőtte. Jött is válasz: a 33. percben Mandzukic csúsztatta 5 méterről mellé a labdát. De inkább egymást aprították a játékosok, nem volt szép a játék, helyzet is kevés volt: egy lövés találta el a kaput.

Nem volt csere a szünetben, de mivel ugyanolyan kilátástalannak tűnt az argentin játék, Higuain melegítni kezdett. Aztán jött az óriási potyagól, Rebicnek adott gólpaszt Caballero, előbbi köszönte szépen. Két csere is történt argentin oldalon, de a gól megfogta a csapatot, Messi sehol nem volt. A 63. perc után aztán pár argentin helyzet jelezte, nincs még lefutva semmi. Eg fokkal tisztább lett a játék, de továbbra is rengeteg volt a szabálytalanság. Beállt Dybala is az argentin csapatba, életerősebb lett a csapat jobb oldala. Az utolsó negyedórára at argentin csapat egyre növelte a nyomást a horváton, amely viszont kontrázhatott. És egy ilyen végén Modric belőtte a másodikat, sebészi pontossággal. A végére az argentinok elvesztették a fejüket, kapták is a sárgákat. A végére még egy alázós gólt is kaptak Rakitictől. Úgy tűnt, Messit és a többieket megbénítja a tét, hogy nyernek-e vb-t, pszichésen rágörcsöltek. A horvátok pedig egyre felszabadultabban játszottak.

Az argentinoknak úgy kell nyerniük Nigéria ellen, hogy Izlandnak is szurkolniuk kell a horvátok elleni meccsükön.

Hozzászólások