Hosszú Katinka: Nem akarom, hogy úgy tűnjön, előre magyarázkodom

Hosszú Katinka: Nem akarom, hogy úgy tűnjön, előre magyarázkodom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Blikk
Tetszett a cikk?

Hosszú Katinka a Hungaroringen mondta el, mit vár magától az Európa-bajnokságon.

A Blikk újságírója kérdezte, és az úszónő csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy nehéz időszakon van túl, de a körülményekhez képest jól érzi magát.

Azt maga sem tudja megmondani, mire számíthatnak tőle a szurkolók az augusztus 3-án kezdődő glasgow-i úszó-Európa-bajnokságon. Három számban indul: 100 és 200 méter háton, valamint 200 m vegyesen. Normálmedencés Eb-t 2016-ban rendeztek legutóbb. A magyar klasszis tarolt a londoni eseményen, győzött 400 és 200 méter vegyesen, 200 m háton, valamint a 4x200 m-es gyorsváltó tagjaként, 100 m háton pedig ezüstérmes lett.

Hosszú a formáját illetően elárulta, az edzéseken voltak biztató időeredményei, de tisztában van vele, van még hova javulnia.

„Megígérhetem, mindent kiadok magamból, és a lehető legjobb eredményt akarom elérni. Én nem az a sportoló vagyok, aki csak úgy odaáll a rajtkőhöz, és várja a startjelet, hogy lesz, ami lesz. Nem! Én mindig motivált vagyok, és a lehető legtöbbet akarom kihozni magamból! Szeretném megmutatni, nem lehet leírni Hosszú Katinkát!”

Arra kérdésre, hogy messze van-e a csúcsformájától úgy válaszolt: Ezt azért így nem jelenteném ki, az edzéseken voltak biztató időeredményeim, de tisztában vagyok vele, azért lehetne még javulni. Ugyanakkor nem akarom, hogy úgy tűnjön, előre magyarázkodom.