Tizenegyesekkel nyerte az Európai Szuperkupát a Liverpool

Tizenegyesekkel nyerte az Európai Szuperkupát a Liverpool

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A két együttes sem a rendes játékidőben, sem a félórás hosszabbításban nem bírt egymással.

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool és az Európa-liga győztese, a Chelsea Isztambulban küzdött meg az Európai Szuperkupáért, de a két csapat a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem bírt egymással a női játékvezető által vezetett meccsen.

A vezetést a meccsen az első félidő 36. percében a Chelsea szerezte meg, miután Pulisic passzát Olivier Giroud lőtte a kapuba.

A Liverpool a második félidő elején, a 48. percben egyenlíteni tudott, ekkor Sadio Mané a Firminótól kapott passzt küzdötte át a kapuson végül a kapuba.

A hivatalos játékidő végéig maradt az 1-1, a hosszabbításban azonban a 95. percben Firmino ismét gólpasszt adott Manénak, aki megint belőtte a kapuba.

A 99. percben a Chelsea 11-est kapott, miután Tommy Abrahamot a 16-oson belül elkaszálta a kivetődő kapus, Adrián. A büntetőt a 101. percben Jorginho érvényesítette.

A 2-2 a hosszabbítás végéig maradt, ezért büntetőpárbajban dőlt el a mérkőzés.

A Liverpool részéről mind az öt tizenegyesrúgó (Firmino, Fabinho, Origi, Alexander-Arnold, Szalah) belőtte a büntetőt, a Chelsea-től pedig bár Jorginho, Barkley, Mount és Emerson is betalált, az utolsó rúgó, Abraham végül a kapusba lőtte a labdát, így a Liverpool nyerte a büntetőpárbajt és a Szuperkupát is.

A meccsen egy ponton egyébként egy szurkoló szaladt a pályára, akit végül 5-6 biztonsági ember tepert le és cipelt ki a pályáról.

Hozzászólások