szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elisha Nochomovitz a 7 méteres balkonon teljesítette a távot. Dél-Afrikában követik a példáját.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Mivel az összes sporteseményt elhalasztották Franciaországban, a saját erkélyén futotta le a maratont egy francia férfi Toulouse-ban. A 32 éves Elisha Nochomovitz a 42,2 kilométeres távot a mindössze 7 méter széles balkonon teljesítette, ami azt jelenti, hogy több mint 6000 hosszt tett meg, az önkéntes házi karanténban lévő férfi 6 óra 48 perc alatt "ért célba".

Szombaton az interneten élőben lesz követhető, amint egy Dubajban élő dél-afrikai házaspár is az erkélyen futja le a távot. Collin és Hilda Allin a sportrendezvények lefújása után döntött úgy, hogy a 19 méter hosszú területen teljesíti a 42,5 kilométeres maratont.

A táv teljesítése várhatóan 7-8 órát vesz majd igénybe át tartó eseményen fontos szerep jut a házaspár tízéves kislányának, Geenának is, aki inni- és ennivalóval látja el extrémsportoló szüleit. Sok más országhoz hasonlóan kijárási korlátozások vannak érvényben az Egyesült Arab Emírségekben is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu/MTI Sport

Helyeslés és szívfájdalom: így reagálnak a magyar sportolók az olimpia elhalasztására

A sportvilág szereplőinek nagy része egyetért azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben – ahol sok versenyzőnek ellehetetlenült a felkészülése – helyesen cselekedtek a szervezők, amikor a nyári tokiói olimpia elhalasztásáról határoztak. Akadnak azonban a magyar sportolók között is olyanok, akiknek minden számítását keresztülhúzta a döntés. Van, aki zsarolásról beszél, és akad, akinek a keddi bejelentés a pályafutása végét jelenti.