szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szeptemberben visszaengedik a szurkolókat a stadionokba.

Helge Braun kancelláriaminiszter szerint a német labdarúgó-bajnokság következő szezonjában visszatérhetnek a szurkolók a lelátóra. A politikus a vasárnapi Bildben azt mondta, a koronavírus-járvánnyal összefüggő szociális távolságtartó intézkedések és a higiéniai előírások betartásával ha nem is teljes létszámban, de lehetnek majd nézők a stadionokban.

A német liga (DFL) szerdán küldte el javaslatait az első- és másodosztályú kluboknak, hogy milyen feltételek teljesülése fogadhatnak ismét nézőket a stadionokban.

A Bundesliga következő idénye várhatóan szeptember közepén kezdődik, az előző, Bayern München bajnoki címével zárult szezont zárt kapuk mögött fejezték be a koronavírus-járvány miatt.

A magyar kormány rendkívül hamar visszaengedte a szurkolókat a meccsekre. Ugyanakkor a járványveszély miatt egyéb, 500 fősnél nagyobb rendezvényeket (például koncerteket) nem lehet tartani. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a különbséget az alkoholfogyasztással indokolta, holott a meccseken sem tilos alkoholt fogyasztani. Később ezt arra szépítette, hogy „testi kontaktus szempontjából egy focimeccs még mindig jóval kevésbé veszélyes, mint egy több ezres koncert”.

Hiába állítja Gulyás, nem tilos alkoholt árulni vagy inni a stadionokban

Tévedést tartalmazó választ adott arra a kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy miért lehet nézők előtt meccseket tartani, ha koncertek 500 fősnél nagyobb közönség előtt továbbra sem rendezhetők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milliárdokat fizet az Egyesült Államok, ha valaki jelent nekik egy külföldi hackert

Milliárdokat fizet az Egyesült Államok, ha valaki jelent nekik egy külföldi hackert

Hivatalos postai bélyegre került a Gyöngyhajú lány

Hivatalos postai bélyegre került a Gyöngyhajú lány

Az Orbán-kormány szárnyakra cserélné a kerekeket

Az Orbán-kormány szárnyakra cserélné a kerekeket