szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbi labdarúgót szombaton vitték kórházba, most derült ki, hogy megfertőződött.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kórházba került szombaton Törőcsik András, az Újpest 45-szörös válogatott labdarúgója, miután gyúrója és terapeutája, Pintér István észlelte, hogy lázas és köhög. Pintér a Bors hétfő reggel megjelent cikke szerint még arról beszélt, hogy a korábbi labdarúgó tüneteit nem koronavírus-fertőzés okozta, hanem egy korábbi betegsége újult ki. Később azonban kiderült, hogy a 65 éves Törőcsik tesztje pozitív eredményt hozott. Erről a nővére számolt be a Nemzeti Sportnak.

A sportlap azt írja, hogy Törőcsik több mint tíz nappal ezelőtt hagyta el a Honvédkórház budakeszi rehabilitációs intézetét, ahol évek óta töltötte a hétköznapjait. Korábban két agyműtétje volt, azóta ott zajlott a rehabilitációja, a járvány miatt azonban már nem végezhette az intézményben az erőnléti edzéseit, ezért otthon folytatták az ápolását. Miután a tünetek jelentkeztek nála, mentővel vitték kórházba.

A lapnak a futballista nővére, Törőcsik Éva a kórház ügyeletes orvosára hivatkozva azt mondta, hogy testvére a koronavírus-fertőzésre gyógyszert kap, korábbi emésztőrendszeri problémája kezekését viszont csak a pontos kórisme megállapítása után kezdhetik el. A diagnosztikai vizsgálatokat azután végzik el, hogy lement a láza. Törőcsik Éva elmondása szerint az öccse nincs lélegeztetőgépen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége