szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar szakember továbbra is Németországban képzeli el a jövőjét.

“Tisztára akarom mosni a nevem Németországban, ne tartsanak idegengyűlölőnek, sem homofóbnak. Szeretnék még itt dolgozni” – nyilatkozta a Blikknek Petry Zsolt.

A Hertha BSC kapusedzőjét egy hete rúgták ki, azt követően, hogy egy interjú jelent meg vele a Magyar Nemzetben. Petry ebben a bevándorlásról például azt mondta, amiatt Európa morálisan mélyre süllyedt, emellett nem érti, miért állt ki Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett.

Petry Zsolt később ugyanakkor állította, a Magyar Nemzet pontatlanul adta vissza, amit a bevándorlásról és melegházasságról mondott a nekik adott interjújában, a német sajtó pedig rosszul fordította le a szavait. Ezek végeredményben pedig félreértéseket szültek szerinte.

“Először is nagyon szépen köszönöm odahaza mindenkinek, aki kiállt mellettem, igazán jólesett. Egy médiaügyvéd segítségével azt a taktikát választottuk, most kicsit visszavonulok, hogy leülepedjen az ügy” – mondta most a Blikknek a Hertha volt kapusedzője.

Hangfelvétel van a beszélgetésről

A Magyar Nemzet Petry Zsolt szavai után szerkesztőségi állásfoglalást adott ki, melyben bemutatták azt az interjúrészletet is, ami a kapusedző szerint kimaradt a beszélgetéstől. A Magyar Nemzet azt is közölte, nem cenzúrázták a szöveget, hanem szerkesztettek rajta, emellett hangfelvétellel is rendelkeznek a beszélgetésről, de ennek szövegét Petry Zsolt érdekében nem kívánják nyilvánosságra hozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!