szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-variánsok gyorsabb terjedésének lehetőségére figyelmeztet a szervezet.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
A cikksorozat támogatója a VOLKSWAGEN

Ismerje meg a Volkswagen új, teljesen elektromos modelljeit! Fedezze fel az ID.3 és az ID.4 modelleket honlapunkon vagy márkakereskedéseinkben!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Maszkviselést javasol a pénteken rajtoló labdarúgó-Európa-bajnokság azon mérkőzésein az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), amelyeken a stadion kapacitásának legalább felét feltöltik a nézők – írja a Reuters.

Figyelmeztetésük különösen érvényes tehát a Puskás Arénára, amely az egyetlen a 11 Eb-helyszín közül, ahol engedélyezték a telt házat a meccseken. Ezenkívül egyetlen másik stadionban sem engedik feltölteni az összes ülőhelyet. Bakuban és Szentpéterváron 50–50, Amszterdamban, Bukarestben, Koppenhágában, Glasgow-ban, Rómában és Sevillában 24–45, Münchenben 22, a londoni Wembley-ben pedig 25 százalékán ülhetnek majd a székeknek az első mérkőzéseken.

A budapesti szervezők vagy a magyar kormány nem követeli meg a maszkviselést az Eb-hez kapcsolódó eseményeken. A részvételt a védettségi igazolvány meglétéhez, külföldiek esetében pedig az országba való belépéskor egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszthez kötötte.

Az ECDC arra is határozottan felszólított, hogy azok, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, ne menjenek el a meccsekre vagy vegyenek részt a találkozókat követő eseményeken, függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva vagy sem.

A központ szerint nagyjából félmillió nézőt mozgat majd meg a torna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!