Gyükeri Mercédesz

Gyükeri Mercédesz





„Jézusom, ez egy kiégett kukoricamező volt, most meg fák állnak itt!
 

„Jézusom, ez egy kiégett kukoricamező volt, most meg fák állnak itt!"

Néha a legegyszerűbb dolgok tűnnek a legbonyolultabbnak – mondja Poisson-Angeli Barbara, aki két budapesti étterem tulajdonosaként úgy döntött: mindenki számára bebizonyítja ennek az ellenkezőjét. Kisvállalkozóként nem csak azt igyekszik megmutatni másoknak is, hogyan lehet összeegyeztetni a környezeti és a társadalmi szempontokat a sikeres működéssel, de pofonegyszerű módot talált arra, hogyan tehet bárki a fenntarthatóságért úgy, hogy közben jól érzi magát. Csak egy kis gin kell hozzá, tonikkal felöntve.









 

"Épp akkora feladat kitalálni, milyen lesz a jövő rostélyosa, mint kreálni egy parfümöt" – interjú Christian Le Squer sztárséffel

A három Michelin-csillagos éttermek világát egészen máshová tennénk a polcon, mint a saját konyhánk világát. Christian Le Squer, a párizsi Le Cinq séfje azonban visszaránt minket a földre: a budapesti Costes Downtownban, Molnár Márk séffel közös vacsorája előtt arról beszélgettünk, miért nem tudja kivonni magát a magas gasztronómiai kultúra sem a világban zajló folyamatok alól, hogyan hat a klímaváltozás a fine-diningra, és hogy kimehet-e a divatból a francia konyha.



A ripacs „Führer
 

A ripacs „Führer", aki úgy mond le, mint aki épp visszatér

A briteknek vagy a brit politikai elitnek lesz több félnivalója, ha visszatér Boris Johnson, aki a hétvégén jelentette be a lemondását? A Covid-bulikba belebukott politikus kritikusai szerint képtelen vezetni egy országot, hívei szerint legalább a céljai és a karizmája megvan hozzá – egy biztos: fogunk még hallani róla.