szerző:
Panoráma
Tetszett a cikk?

Üszkösödés végzett Tutanhamon fáraóval, nem gyilkosság – állítják egyiptomi tudósok, miután konzultáltak olasz és svájci szakértőkkel.

Tutanhamon szarkofágja. Végzetes törés
A 3357 évvel ezelőtt, 19 éves korában elhunyt fáraó halálának okáról sokáig tartotta magát az a nézet, mely szerint gyilkosság áldozata lett, nevezetesen agyonütötték, mivel egy 1968-ban készült koponyaröntgen során két csonttöredéket találtak tarkótájékán. Pár hónappal ezelőtt újabb, háromdimenziós felvételeket készítettek, aminek révén egyértelművé vált, hogy a koponya a mumifikálás során sérült meg, tehát már a halál beállta után. Nyitott maradt ugyanakkor az a kérdés, hogy elfertőződött combsérülés végzett-e vele. Immár biztosra vehető, hogy igen. A fáraó bal lába eltört, a seb egy nappal a halála előtt üszkösödni kezdett és a fertőzés okozta halálát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PC Dome Tech

Uralkodj digitális fáraóként

Jó dolog fáraónak lenni, az emberek életét közvetlenül irányítani, és ha valamit komolyan el is szúrok, akkor sem hánynak kardélre feldühödött zúgolódó alattvalóim. Ha más megoldást nem találok, akkor ilyenkor elég, ha egyszerűen betöltöm valamelyik korábbi mentést és épülhetnek az újabb piramisok vagy folyószabályozó gátak.

Világ

Fáraókór

A minapi kairói robbantásos merénylet Egyiptomban nemcsak a kilencvenes évek terrorhullámát idézte fel, de egyúttal ürügyként szolgálhat a szárba szökkenő ellenzéki kezdeményezések elfojtására. Egyelőre üresnek tűnik a többszereplős elnökválasztásra tett javaslat is.

MTI Kult

Tutanhamon fáraót mégsem ütötték agyon

Tutanhamon fáraót nem ütötték agyon, viszont még mindig nem tudni, miben is halt meg - állapította meg az a tudóscsapat, amely háromdimenziós röntgenvizsgálatokat végezhetett el a fiatalon elhunyt fáraó múmiáján.

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött