szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A fenti állításra egy nagyon egyszerű példát mutat be egy oldal, amely Internet...

A fenti állításra egy nagyon egyszerű példát mutat be egy oldal, amely Internet Explorerrel nézve csak szöveget tartalmaz, a Firefox, a Flock vagy a Safari használói azonban rejtett képeket is találnak rajta. A weboldal a CSS3 ::selection pseudo-element utasítását használja, amelyet az Internet Explorer nem kezel. Ennek a segítségével be lehet állítani, hogyan változzon a karakter és a háttérszín a weboldalon található szöveg kijelölésekor.

Az internetezők több mint a fele nem láthatja az ilyen módon elrejtett képeket

A jelenséget bemutató mintaoldalt a http://tinyurl.com/ytxg63 címen találhatjuk. Ha a sokszor ismétlődő TECHLINE karaktereket tartalmazó területet kijelöljük az egérrel, akkor egy kép fog előtűnni. Ha saját weboldalunkon is fel szeretnénk használni ezt az érdekes lehetőséget, csak meg kell adni, hogy mi legyen a képet „eltakaró” szöveg (Text) és a kép webcímét (Image URL). A színmélység (Number of colors) és az egy sorban megjelenő karakterek számának (Width of output) kiválasztása után a Generate gombra kattintva már a kedvünk szerint átalakított oldal fog megjelenni. Ha meg vagyunk vele elégedve, akkor a Get code linkről kimásolhatjuk azt a HTML kódot, amelyet az oldalunkba illeszthetünk. Így azután semmi akadálya, hogy az Internet Explorer használók elől rejtett, titkos üzenetek, képeket mutassunk azoknak, akik Firefox vagy Safari böngészőt használnak.
Mivel a statisztikák szerint az Internet Explorert használók döntő többségben vannak, gondoltunk rájuk, hogy ők is láthassák, hogyan működik a képek elrejtése. Egy rövid videó ugyanazt az oldalt mutatja IE és Firefox böngészővel. Látszik, hogy az első esetben az egérrel kijelölt szövegrész negatívba vált, a másodikban azonban kijelöléskor előtűnik egy virágot ábrázoló kép.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni

Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni

Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot

Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot