Ilyen lesz a Google TV!

Ilyen lesz a Google TV!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Jinni olyan keresési megoldásokkal operál, amelyet ők csak „smart query”-nek hívnak: a lényeg, hogy akkor is meg...

 A Jinni olyan keresési megoldásokkal operál, amelyet ők csak „smart query”-nek hívnak: a lényeg, hogy akkor is meg tudjunk találni egy-egy filmet, sorozatot vagy bármilyen tévéműsort, ha nem tudjuk sem a címet, sem a szereplőket. Ennek érdekében több réteg meta-adat segítségével tárolt kategóriát állítanak elő, pl. „smart love stroy”, „funny love story”, „romantic and drama love story” és így tovább. A találatokat jelképező előnézeti képek mérete attól függ, mennyire felel meg az adott film a megadott keresési jellemzőknek.

A Jinni nagyon nyomul a GoogleTV-re - ideje barátkozni a felülettel

Ráadásul a felhasználók is adhatnak meg kategóriákat és „ajánlásokat”, ezeket a rendszer figyelembe veszi, és intelligens keresési ajánlatokkal áll elő. A szolgáltatás a weben már elérhető, és elég jól megy: lassan, de biztosan csábítják el a Hulu-, a Netflix- vagy éppen iTunes-használókat a speciális kategorizálással. 

A legutóbbi Cablelabs konferencián a Jinni pár képernyőképpel prezentálta, hogyan is működne a szolgáltatás a majdani Google TV-n keresztül. A GoogleTV nem egy eszköz, hanem egy szolgáltatás lesz, aki nem ismerné, annak itt egy rövid videós áttekintés – ideje lenne már, mert eléggé elegünk van a haldokló, hagyományos televízióból.

A GoogleTV hírét már két honapja kiszivárogtatta a Google, hivatalosan azonban csak a múlt héten jelentették be. Az egész röviden nem más, mint egy Android-alapú set-top-boksz (illetve vehetünk majd olyan készüléket, amibe eleve integrálva van), amit a tévére kapcsolva máris egy újgenerációs, internetes készülékünk lesz. A forgalmazása idén ősztől indul.

GoogleTV - ősztől a boltokban (a kép csak koncepció)

A Jinni által mutogatott képernyőképek elég meggyőzőek, de várjuk ki a végét, hiszen a legnagyobb online műsorújságoktól kezdve a filmforgalmazókig mindenki rá fogja magát vetni a GTV-re.

A Rovi is készülődik az új platformra...

A Jinni mellett már a Rovi is készülődik az őszre, sőt valószínűleg a független fejlesztők is szép számmal képviseltetik majd magukat az új platformon.

Hozzászólások