szerző:
techline.hu

Windows Live Essentials 2011A Windows Live Essentials 2011 egy igen jól sikerült programgyűjtemény, amelyben olyan...

Windows Live Essentials 2011
A Windows Live Essentials 2011 egy igen jól sikerült programgyűjtemény, amelyben olyan nyalánkságokat találunk, mint a Messenger és a Movie Maker legújabb verziója, a Mail elnevezésű levelezőprogram, illetve a képek, fotók rendszerezésére, retusálására és megosztására használható Fotótár.
Ha valaki állandóan a blogjába ír bejegyzéseket, bizonyára örömmel veszi majd a Live Writer alkalmazást, amely nemcsak a Live Spaces-t, hanem egyéb szolgáltatásokat is támogat, így akár Wordpress alapú blogunkat is szerkeszthetjük vele. A beállításokat utóbbi esetben a program automatikusan elvégzi az URL, a felhasználói név és a jelszó ismeretében.
Jól jöhet még a Live Mesh is, amely segít a távoli gépek elérésében, illetve mappáink tartalmának szinkronizálásában mondjuk két gép között (a több GB ingyen online tárhelyet biztosító Microsoft SkyDrive segítségével).
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Moo0 TransparentMenu
A Moo0 TransparentMenu egy freeware alkalmazás, és egyetlen dologra hivatott: segítségével az általunk meghatározott mértékben tehetjük átlátszóvá a Windows menüit, illetve a rengeteg színösszeállítás közül választva akár át is színezhetjük azokat.
Nem éppen bonyolult dolgok ezek, mégis, pillanatok alatt más hangulatot kölcsönözhetünk ezzel a néhány apró változtatással is a Windowsnak.
A program tud magyarul is, igaz, kissé hézagos a tudása, pár menüpont angol marad a nyelvválasztás után. Szerencsére különösebb pilótavizsga nem kell a használatához, a Tálcán ülő ikonra kattintva gyakorlatilag csak a Menu Transparency és Menu Skin menüpontot kell használnunk.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

AxCrypt
Titkosító programból rengeteg van, a legismertebb ingyenes megoldás talán a TrueCrypt, amelyről már számtalan alkalommal „megemlékeztünk” (most éppen a 7-es verziónál tart). A segítségével akár komplett partíciókat titkosíthatunk, és tehetünk rejtetté az avatatlanok számára.
Ám nem mindig van szükség ilyen fokú védelemre, előfordul, hogy csak egy-két fájlt szeretnénk gyorsan titkosítani, hogy aztán elküldhessük azokat e-mailben vagy magunkkal vihessük pendrájvon. Az AxCrypt pontosan erre hasznosítható kis segédprogram.
Telepítés után a szoftver beépül a Windows helyi menüjébe, így egy fájlra a jobb egérgombbal kattintva, majd az AxCrypt menüpontból a Titkosítás almenüt választva (bizony, magyarul is tud a program!), csak megadjuk a titkosításhoz használandó jelszót (esetleg kulcsfájlt), és máris elkészül a biztonságosan tárolható, megosztható állomány.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

doubleTwist

Egy alkalmazás, amely leegyszerűsíti a videók és zenék szinkronizálását az androidos mobil és a számítógép között. A legszebb az egészben, hogy nemcsak Windowson, hanem OS X-en is működik, így aki Mac előtt ül, de mégsem iPhone-t használ, annak sem kell elkeserednie: pillanatok alatt összelőheti az iTunes-ban (vagy a gépen bárhol) tárolt médiafájljait a mobiljával.
 A doubleTwist ingyenes, az Android Marketből letölthetjük a mobil klienst, a fejlesztők oldaláról pedig a windowsos vagy maces alkalmazást.
Használata nagyon egyszerű: miután csatlakoztattuk az androidos készüléket a géphez, csak beállítjuk, mit szeretnénk szinkronizálni (a program rögtön látja például iTunes gyűjteményünket vagy a gép mappáiban tárolt médiafájlokat), és a doubleTwist rögtön másolja is azokat a telefonra (ha azon is fut a kliens alkalmazás).
Létrehozhatunk lejátszási listákat, és azokat automatikusan szinkronizálhatjuk, de a zenék és videók mellett a képeinket is átmásolhatjuk a telefonra a kényelmes felületen keresztül, sőt Podcastokat is letölthetünk.
Az asztali programmal természetesen a telefon tartalmát is menedzselhetjük, az androidos kliens pedig a lejátszásról is gondoskodik ha kell, de használhatjuk kedvenc lejátszónkat is helyette.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Google Goggles (Android és iPhone)
Látunk egy festményt vagy képet, de nem tudjuk, ki készítette? Egy híres épület előtt állunk, de nem ugrik be a neve? Szeretnénk többet megtudni egy termékről, amit a kezünkben fogunk? Vagy le kellene fordítani egy feliratot? Nos… van nálunk mobil?
Egy kamerával ellátott androidos mobilra vagy egy iPhone-ra lesz szükségünk ahhoz, hogy a fenti kérdésekre - ha minden jól megy - pillanatok alatt megkapjuk a választ.
A Google Goggles szolgáltatását ugyanis ezeken a mobilokon vehetjük egyelőre igénybe, amiért mondjuk lehet neheztelni kicsit a Google-ra, de valahol azért érthető e részrehajlás. Ehhez persze hozzá tartozik, hogy a Goggles nem vadonatúj dolog, már jó ideje létezik.
Az Android Marketből vagy az App Store-ból (éppen tegnap jelent meg az iPhone-os változat, amely a Google Mobile App része lett) ingyen letölthető kis alkalmazással mindössze egy teendőnk van: fotót kell készítenünk - lehetőleg minél jobb minőségben - a beazonosítani kívánt tárgyról, képről, könyvről, helyszínről.
Ezután a program megvizsgálja a képet, és megpróbál beazonosítható részleteket lelni rajta, majd összevetni azt a méretes online adatbázisával. Ha szerencsénk van, pillanatok alatt megkapjuk a megoldást a kérdésünkre, ha kevésbé vagyunk szerencsések, akkor több lehetséges megoldás közül kell kiválasztanunk a megfelelőt, ha pedig pechünk van, akkor a lefotózott dolgot nem tudja beazonosítani a Google rendszere.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kalkulátort készített az evásoknak a NAV

Kalkulátort készített az evásoknak a NAV

A női autótulajdonosok harmada még mindig az első kocsijával jár

A női autótulajdonosok harmada még mindig az első kocsijával jár

(Re)konstruált múlt

(Re)konstruált múlt

Agrárminiszter: A városi ember nincs kapcsolatban a valósággal

Agrárminiszter: A városi ember nincs kapcsolatban a valósággal

Alapvető vérvizsgálatokat se tudtak elvégezni tesztcsíkhiány miatt egy fővárosi kórházban

Alapvető vérvizsgálatokat se tudtak elvégezni tesztcsíkhiány miatt egy fővárosi kórházban

Pár hónapig tartott csak Thomas Doll ciprusi karrierje

Pár hónapig tartott csak Thomas Doll ciprusi karrierje