szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bizony, több éve már, hogy először írtunk a Sweet Home 3D elnevezésű programról, amely az egyik legjobb ingyenes...

Bizony, több éve már, hogy először írtunk a Sweet Home 3D elnevezésű programról, amely az egyik legjobb ingyenes megoldás volt már akkor is, ha szerettük volna 3D-ben is megtervezni, hogy miként rendezzük át a lakást jelenlegi vagy új bútorainkkal. De arra is kiváló, hogy megnézzük, milyen lenne a legelőnyösebb elosztás egy épülő ház esetében, vagy mondjuk egy éppen megvásárlás előtt álló lakás alaprajza alapján előre kipróbáljuk, berendezhető lesz-e majd úgy, ahogy szeretnénk. De ha már december van, esetleg arra is jól jöhet, hogy megnézzük, hol férne el legjobban a karácsonyfa a lakásban…

Tévedések elkerülése végett a Sweet Home 3D nem a legjobb, hanem a legjobb ingyenes 3D lakberendező program, szóval ne várjunk tőle csodát, viszont cserébe nagyon könnyen használható, látványos, gyors, és ami nem utolsó szempont manapság: egyetlen fillérünkbe sem kerül. Ja, és ami még fontos lehet, tud magyarul is, szóval a nyelvismeret hiánya sem lehet akadály a használatában, és cross-platform, vagyis Windowson, Linuxon és OS X-en egyaránt futtatható (Java alapú). Sőt adott esetben akár online is használhatjuk, telepítés nélkül.

S hogy miért is vettük elő újra? Nos, a napokban jutott el a program a 3.0-ás verzióig, ami számos apró, de nagyon hasznos újítással járt, amelyeknek köszönhetően még jobban megkedvelhetjük.

Ilyen például, hogy immár lekerekített sarkokat, falakat is tervezhetünk, és ezeken a felületeken is elhelyezhetünk objektumokat (ajtó, ablak stb.).
A másik apróság, ami viszont gyorsítja a munkát, hogy eltárolhatunk nézeteket, és azok között egy kattintással válthatunk.

De van például iránytű is végre (ráadásul szépen testre szabható), és ami talán egy 3D-s tervezőprogramnál az egyik legfontosabb: immár integráltak egy hatékonyabb rendermotort a virtuális fotók készítéséhez, amelynek köszönhetően látványosabb végeredményt kapunk, illetve amely figyelembe veszi például – ha már van iránytű – a lakás tájolását és a világítás típusát is a fények renderelésekor. A fotórealisztikus képek készítése mellett egyébként akár videót is készíthetünk, bejárva a megtervezett lakást.
Emellett a program megadott időközönként automatikusan menti az anyagainkat, így ha bármi rosszul sülne el, nem kell mindent elölről kezdenünk.

Emellett még számtalan hibajavítást és apró változtatást végeztek el a programon, a teljes lista itt található.
A programhoz több száz extra bútort, tárgyat tölthetünk le például innen, szóval nincs is más dolgunk, csak egy kicsit megismerkedni a felülettel és a funkciókkal, aztán kezdődhet is a virtuális lakberendezés!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két vonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál

Két vonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál

Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

Májusban nyitnak a franciák

Májusban nyitnak a franciák