szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lényegében minden androidos eszközt érint ez az Android operációs rendszer frissítési mechanizmusában található sebezhetőség. A Google már dolgozik a megoldáson.

Az Indiana Egyetem kutatói és a Microsoft Research egy munkatársa olyan sebezhetőségeket tárt fel az Android frissítési technológiájában, ami szerintük gyakorlatilag az összes androidos eszköznél lehetőséget ad rosszindulatú programok távoli telepítésére, azaz a mobil vagy éppen táblagép megfertőzésére.

Az IT café beszámolója szerint a rosszindulatú programok terjesztői nem az adott rendszer sebezhetőségét támadják, hanem a frissítési rendszerét. A mobilra telepített app mindaddig veszélytelen, amíg a régi Android-verzió fut a készüléken. Frissítéskor azonban az operációs rendszer meghagyja a korábbi alkalmazásokat azok beállításaival, így megadja a kártékony alkalmazásnak is a különféle hozzáféréseket, és erről a felhasználót nem is értesíti.

A szakemberek szerint a Google megkezdte a problémás részek kijavítását, addig viszont nagyjából minden androidos eszköz kitrükközhető, amit frissítenek a felhasználók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Ha nem gondolkodik előre, óriási káoszt hagyhat maga után a cég vezetője, ha meghal

Ha nem gondolkodik előre, óriási káoszt hagyhat maga után a cég vezetője, ha meghal

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el