Töltse le az FBI új alkalmazását – kiderítheti, hogy bírná-e a strapát úgy, mint egy ügynökük

Töltse le az FBI új alkalmazását – kiderítheti, hogy bírná-e a strapát úgy, mint egy ügynökük

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is letölthető az FBI alkalmazása, amelyben a felhasználónak azokat a feladatokat kell végrehajtania, amiket egy leendő FBI-ügynöknek is.

Bár az FBI-ügynökök mindennapos munkája valószínűleg csak feleannyira izgalmas, mint amit a moziflmek sugallnak, jó eséllyel még így is a legérdekesebb pozíciók közé tartozik. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodához kerülőknek sok minden más mellett nagyon szigorú fizikai/állóképességbeli szempontoknak kell megfelelni. Hogy milyeneknek, azt most maga az FBI árulta el: egy általuk kiadott alkalmazással pedig bárki kipróbálhatja, vajon az állóképessége és az eredményei jók-e annyira, hogy ő legyen a következő Mulder ügynök.

Az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető FBI Physical Fitness Test (melyet csak 18 éven felülieknek ajánlanak) lényege, hogy a négy legfontosabb próbatételen bárki letesztelheti, milyen eredményre képes. Az eredményeket a rendszer az FBI aktuális pontszámítási módszerével pontozza, vagyis ugyanazokat a pontokat kapja az illető, mint egy hasonlóan teljesítő, felvételre jelentkező ember.

©

Az alkalmazás telepítése után el kell olvasnunk a felhasználási feltételeket, illetve meg kell adnunk a "profilunkat", ami annyiból áll, hogy férfiként vagy nőként akarjuk-e tesztelni magunkat.

A próba során négy fontos területen kell (nagyon jól) teljesíteni: felülés, fekvőtámasz, 300 méteres sprint, valamint 1,5 mérföldes (2,4 km) futás. Emellett, ha valaki az FBI túszmentő csapatába szeretne "felvételt nyerni", a húzódzkodásban is teljesítenie kell. A leendő ügynököknek többször is teljesíteniük kell a feladatokat, de a meglévő munkatársakat is folyamatosan tesztelik.

©

Lehetőség van Gyakorlati és Teszt módban is használni az alkalmazást. Előbbi azt jelenti, hogy a feladatokat bármilyen sorrendben, bármennyi ideig gyakorolhatjuk, az eredményeket pedig pontozza a rendszer. A Teszt mód ezzel szemben ugyanolyan sorrendben és időkerettel viszi végig a felhasználót a gyakorlatokon, mint ahogy azt az FBI szabályzata is előírja. A teszt végén egy átlagos pontszámot kapnak a wannabe-Mulderek.

Ha elsőre nem sikerülne túl jó eredményt elérni, akkor sem kell csüggedni, az alkalmazásban ugyanis az FBI hivatalos edzői különböző videók segítségével magyarázzák el, hogyan érdemes az egyes feladatokat megcsinálni.

Az FBI állítása szerint az alkalmazás semmilyen személyes adatot nem gyűjt, így félni sem kell attól, hogy valaki feltelepítse a mobiljára az appot. Ettől függetlenül azért van egy olyan sejtésünk, hogy nem ez lesz Snowden kedvenc alkalmazása.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.