szerző:
hvg.hu

Kikerült az Apple-műhelyből egy újabb iOS-béta (iOS 12.1), és elég egyértelműen árulkodik arról, hogy hamarosan egy új iPad érkezik.

A 2018-as iPhone-ok után egy frissített iPad Pro is érkezhet, a jól értesültek szerint akár már októberben.

A napokban kikerült iOS 12.1 bétában már felfedeztek egy új funkciót, az iCloudos Memoji-szinkronizálást, aminek – mutat rá a 9to5Mac – akkor lehet értelme, ha lenne egy TrueDepth kamerarendszerrel felszerelt iPad. Akár ezt is vehetnénk már bizonyítékként, azonban a 9to5Mac még egy ennél is megalapozottabbra bukkant. A Setup appban (ami akkor fut, ha valaki új eszközt telepít) találtak egy új, sokatmondó azonosítót: iPad2018Fall. Az app előző verzióiban még csak az iPhone-okhoz voltak azonosítók. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazást frissítették, és épp a küszöbön álló iPad kedvéért.

©

Korábban már arról is hallhattunk, hogy az arcfelismerés vízszintesen is fog működni – ez is egy adalék a Face ID-val szerelt iPadhez. Ha az Apple követi a szokásos ütemtervét, akkor októberben számíthatunk az újdonságra, új Mackel vagy Macekkel egyetemben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Adventi irodalmi naptár - december 10.

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Videó: Halld meg a hangunk, Orbán!

Videó: Halld meg a hangunk, Orbán!

Tusk: Nem lehet újratárgyalni a Brexit-megállapodást

Tusk: Nem lehet újratárgyalni a Brexit-megállapodást

Andy Vajna: Nekem semmi bajom Mészáros Lőrinccel

Andy Vajna: Nekem semmi bajom Mészáros Lőrinccel

Kormányzati források szerint elhalasztják a brit parlament Brexit-szavazását

Kormányzati források szerint elhalasztják a brit parlament Brexit-szavazását

Már kapható Mészáros Lőrinc meze

Már kapható Mészáros Lőrinc meze