szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple új generációs okosórájának egyik legizgalmasabb funkciója az elesés-érzékelő. Van, akinél ez alapból be van kapcsolva, de van, akinél nem. Cikkünkből kiderül, mi alapján válogat az óra.

A szeptember 12-i Apple-rendezvényen az idei iPhone-ok mellett új generációs okosóráját, az Apple Watch Series 4-et is bemutatta a cég. Az eszköz sok érdekes funkciót kínál, például azt, hogy a benne lévő fejlett giroszkópnak köszönhetően érzékeli, ha a viselője elesik, és akár vészhívást is indít, de ezt csak a felhasználó reagálása után teszi meg.

Háromféleképpen lehet válaszolni: tudatni lehet az órával, hogy téves riasztásról van szó, de persze azt is, hogy jól van, aki elesett, illetve segélyhívást is lehet kérni. Ha valaki egy percig nem reagál, és mozdulatlan marad, az óra elindítja a riasztást.

©

Mindez nagyon jól hangzik, azonban tudni kell, hogy ez a funkció nem működik magától, előzetes engedély nélkül, illetve csak bizonyos esetekben automatikus. Akkor nem kell engedélyezni, ha a felhasználó megadta korábban az életkorát az Apple Watchon vagy a Health alkalmazásban, és ebből kiderül, hogy 65 évesnél idősebb.

A fiatalabbaknak, amennyiben használni szeretnék, be kell állítaniuk ezt a funkciót a My Watch Tab menüben az Emergency SOS-nél. Az Apple egyébként arra is figyelmeztet, hogy az óra nem mindig ismeri fel az esést, és a fizikailag aktív személyeknél téves riasztást is adhat, ha az óra viselője komoly helyzetváltoztatásokkal kísért mozgásokat végez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötven nézőből lett biztonsági őr egy pomázi meccsen

Ötven nézőből lett biztonsági őr egy pomázi meccsen

Kiderült, melyik vakcinából mennyit használtak fel eddig

Kiderült, melyik vakcinából mennyit használtak fel eddig

Új szabályokat akar az EU a bérezésben: változhatnak az állásinterjúk is

Új szabályokat akar az EU a bérezésben: változhatnak az állásinterjúk is