szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy telefonokra applikálható tok segítségével hozná vissza méltán népszerű kézi konzolját a Nintendo. A kiegészítőt már is bejegyzték az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalánál.

A kilencvenes évek környékén hazánkban is nagyon sok embert fertőztek meg a japán játékvállalatok kézi konzoljai. Közülük a Nintendo 8 bites eszköze, az 1989-ben debütált Game Boy volt az egyik legszerethetőbb darab, amely nem csak hazájában volt pénzügyi szempontból is rendkívül sikeres termék.

Sok társához hasonlóan idővel azonban a Game Boy is kiszorult a piacról, noha igény biztosan volna még rájuk. Az okostelefonokra letölthető programutánzatok bár remekül szimulálják a konzolos életérzést, ez azért mégsem ugyanaz. Jól tudják ezt Japánban is, a cégóriás ugyanis egy különleges kiegészítőn dolgozik, amely a Siliconera által kiszúrt információk szerint

bármelyik okostelefonból Game Boy-t varázsol, ha az illető csatlakoztatja rá a még márciusban bejegyzett, de csak most felfedezett szabadalom alapján készülő tokot.

©

A kiegészítő kinyitható és ugyanazok a gombok találhatók rajta, mint a hőskorában létezett eszközön is. Képernyője nincsen, azt a funkciót ugyanis az okostelefon kijelzője látja el, ráadásul pont abban a méretben, mint régen. Nem tűnik túl bonyolult dolognak, mégis nagyszerű ötletről van szó, amely valószínűleg sok rajongó szívét dobogtatja majd meg.

©
©

Sajnos azonban csak tervek szintjén létező projektről van szó, legalábbis most, és nem is biztos, hogy egyhamar megvásárolható termék lesz belőle. Ha azonban úgy alakul, a Nintendo egészen biztosan jó vásárt csinál majd.

A nosztalgia szele nemrég a PlayStation-t is megérintette.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Nagyon megy a Nintendo játékgépe, a PS4 is hasít, a Microsoft hallgat

A komoly bukásként elkönyvelt Wii U után mérhetetlen megkönnyebbülésként érhette a Nintendót a Switch-eladásokkal kapcsolatos legfrissebb hír: a cég újgenerációs konzolja egyértelműen sikeres, a szoftverek pedig köszönik, jól fogynak. Eközben újabb mérföldkőhöz ért a generáció eddigi legsikeresebb gépeként elkönyvelt PlayStation 4 is.

Egy krónikus betegnek 160 kilométert kellene utaznia a hétvégi oltásért, van, akinek még ennél is többet

Egy krónikus betegnek 160 kilométert kellene utaznia a hétvégi oltásért, van, akinek még ennél is többet

Megkapták a kísérleti oltást a majmok a San Diegó-i állatkertben

Megkapták a kísérleti oltást a majmok a San Diegó-i állatkertben

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta