szerző:
hvg.hu

Brandon Lucas a YouTube-on dicsekedett el azzal 1,7 millió követőjének, hogy csalással játszik a Fortnite-ban. Nem kellett volna.

Aki játszott már valaha online játékkal úgy, hogy a játékosok között volt egy (vagy több olyan), aki(k) valamilyen kód segítsgével csalt(ak) és vált(ak) legyőzhetetlenné, az egész biztosan kívánta már azt, hogy az illető(ke)t örökre zárják ki az adott szerverről. Most ennél egy egészen "picivel" tovább ment az Epic Games azzal a csalóval szemben, aki a jelenlegi egyik legnépszerűbb online játékban, a Fortnite-ban csalt.

©

A BBC beszámolója szerint a YouTube-ra videókat gyártó Brandon Lucas, aki már 1,7 millió feliratkozóval büszkélkedhet Golden Modz nevű csatornáján, azzal dicsekedett a követőneik, hogy a Fortnite (és más játékok) egy hackelt változatával játszik. Emellett egy olyan weboldalt is üzemeltetett, ahol csalások kódját árulta mintegy 150 fontért (kb. 55 ezer forint) cserébe. A dologra a Fortnite-ot kiadó Epic Games is felfigyelt, és meg is "jutalmazta" a fiatalt: nemes egyszerűséggel beperelte őt a cég.

[Itt a bejelentés: (majdnem) bármelyik androidos mobilra tölthető a nagysikerű Fortnite]

"Senki sem szereti a csalókat" – írta közleményében az Epic Games. A cég szerint Lucas nemcsak csaló, de ráadásul olyan szoftvereket is reklámozott, illetve kereskedett velük, amelyekkel csalni lehet.

©

Az említett honlapon elérhető csalások közül az egyik az úgynevezett aimbot, ami a pontos célzást segíti a játékban. A segítségével úgy tudják a játékosok likvidálni az ellenfelüket, hogy be sem kell őt célozni. A kód csak az asztali gépes verzióhoz volt használható, ám az Epic Games szerint így is jogosulatlan előnye származott azoknak a játékosoknak, akik használták. A per mellett eltávolították azokat a videókat is a csatornáról, ahol csalással játszott a fiatal. Az Epic Games egy másik YouTube-felhasználót, Colton Contert is beperelt.

[Ezzel mihez kezd a Fortnite? Régebbi telefonokra is kiadják a nagy konkurens PUBG játékot]

A cég közleményben jelezte, azok a felhasználók, akik csalással játszanak a játékban, tönkreteszik mások játékélményét, ezért minden lehetséges jogi lépést megtesznek ellenük annak érdekében, hogy a játék továbbra is tiszta és szórakoztató maradjon.

Lucas ugyanakkor nem érti, miért őt vették elő, szerinte ugyanis ezrével vannak fent a YouTube-on Fortnite-kontentek, köztük olyanok is, amelyekben csalnak a játékosok, mégsem lépett ellenük az Epic Games.

©

A cég egyébként októberben vette át a csalások felderítésére specializálódott Kamu nevű céget, hogy visszaszorítsa a csalásokat a játékban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Válóok: a Fortnite

Egyre többször hangzik el, hogy a válás oka nem titkos szerető, nem is az alkohol, hanem egy ártatlannak tűnő mobiljáték. Az Egyesült Királyságban komoly szerepet játszik a kapcsolatok végleges megszakításában az idei év sikeralkalmazása, a Fortnite.

Munka közben csempészték a drogot egy malajziai légitársaság alkalmazottai

Munka közben csempészték a drogot egy malajziai légitársaság alkalmazottai

Menő iskolaszülinap: a Trónok Harca zenéje zengett a kecskeméti plázában (videó)

Menő iskolaszülinap: a Trónok Harca zenéje zengett a kecskeméti plázában (videó)

Ez lesz a biztonság: akár az ujjlenyomatával védheti majd WhatsApp-üzeneteit

Ez lesz a biztonság: akár az ujjlenyomatával védheti majd WhatsApp-üzeneteit

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

21 nőt zaklatott egy magyar férfi Angliában

21 nőt zaklatott egy magyar férfi Angliában

Óriási megfejtést adott egy pécsi besúgó a popzene sikeréről

Óriási megfejtést adott egy pécsi besúgó a popzene sikeréről