szerző:
hvg.hu

Ha az idei év legsikeresebb mobiljátékairól van szó, két cím jut az eszünkbe, a Fortnite és a PUBG. Ez utóbbi lépett most át egy elismerésre méltó mérföldkövet.

Idén márciusban jelent meg mobilra a Tencent Games által fejlesztett PUBG (PlayerUnknown’s Battleground), és néhány hónap alatt sikerült belépnie a legnépszerűbb mobiljátékok közé, különösen az androidos platformon remekel.

A Google Play aktuális letöltési listájából kiderül, hogy a jelenleg 0.8.0 verziónál tartó appot már több mint százmilliószor letöltötték. Ráadásul Kína (ahol talán a legnépszerűbb a játék) nincs is benne a statisztikában, mivel abban az országban a Google-szolgáltatás nehezen kontrollálható.

©

Akárcsak a Fortnite, a PUBG Mobile is egy ingyenes app, azonban a játékon belüli vásárlásokkal szépen termeli a pénzt, rajta is van a top 10-es listán. Szeptember közepén bejelentették, hogy a PUBG-t naponta 20 millióan használják, a világ minden tájáról játszanak egymással a felhasználók.

A 100 milliós letöltési számhoz mindenképpen hozzájárulhatott, hogy a nagy konkurenst, a Fortnite-et sokáig nem lehetett Androidon elérni, és később is csak lassan terjedt. Mivel a játék meglehetősen erős hardver igényel, nem játszható jól minden telefonon, viszont a Tencent Games már fejleszti a játék kevés erőforrást igénylő változatát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fotók jöttek a kispesti balesetről, egy nőt gázoltak halálra

Fotók jöttek a kispesti balesetről, egy nőt gázoltak halálra

Töltőpisztoly helyett fegyvert fogott egy győri garázda a benzinkúton

Töltőpisztoly helyett fegyvert fogott egy győri garázda a benzinkúton

Lemondott az LMP kommunikációs igazgatója

Lemondott az LMP kommunikációs igazgatója

Gyönyörű hólepel fedte be a Normafát

Gyönyörű hólepel fedte be a Normafát

Elképesztő fotók jöttek a Guatemalában kitört vulkánról

Elképesztő fotók jöttek a Guatemalában kitört vulkánról

Már most idegesítik a karácsonyi dalok?

Már most idegesítik a karácsonyi dalok?