szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Wear Space nevű eszköz egy embereknek kifejlesztett szemellenző, ami zajszűrős fejhallgatót is kapott, így szűrve ki a zavaró kollégákat.

Aki dolgozott már irodában, az pontosan tudja, mennyire zavaró tud lenni, amikor próbál a munkájára koncentrálni, de a kávézó-beszélgető munkatársak elterelik a figyelmét. Márpedig ez képes jelentős mértékben visszavetni a hatékonyságot, miközben a határidő az továbbra is határidő marad. A Panasonic erre a helyzetre talált ki egy megoldást, ami egyrészt működhet, másrészt némi áthallással egy sci-fiben is megállná a helyét.

©

A Wear Space egy szemellenző, amit a fejünkre feltéve képes jelentős mértékben, nagyjából 60 százalékkal csökkenteni a látószöget. A készülékben egy Bluetooth fejhallgató is helyet kapott, amelyet zajszűrő funkcióval láttak el, így nemcsak a zavaró képeket, de a hangokat is ki tudja szűrni. És ez teszi igazán sci-fibe illővé, vagy épp minden főnök álmává a készüléket. A Wear Space USB-n keresztül tölthető, az akkumulátora nagyjából 20 órányi használatra elegendő energiát tud tárolni. Ennél remélhetőleg azért mindenkinek rövidebb a munkanapja.

©

A Panasonics Future of Life nevű dizájnlaborja által készített eszköz egyelőre csupán prototípus, ám a GreenFound nevű oldalon (ami lényegében a japán Kickstarter) már elkezdtek pénzt gyűjteni az eszközre. A projekt kitűzött célja a 15 millió japán yen (kb. 37 millió forint), ebből eddig 8,4 millió yen (kb. 20,8 millió forint) gyűlt össze. A The Verge fordítása szerint az oldalon azt írják a készülékről, valójában nem elszigeteli a viselőjét, hanem kommunikál a többiekkel. Azt "mondja": menj innen, dolgom van.

Darabja egyébként 29 ezer yenbe kerül, ami nagyjából 72 ezer forintot jelent. Ennyit simán megér a nyugalom.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Kínából érkező, veszélyes porfelhőre figyelmeztet Észak-Korea, ki is ürültek az utcák

Kínából érkező, veszélyes porfelhőre figyelmeztet Észak-Korea, ki is ürültek az utcák

Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt

Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt